lördag
sep012012

i går firade vi Maria

Maria ska börja skrivarutbildning i Nacka på måndag, och jobba på Forma Books där Sohie är webredaktör. Så det var hejdå-firande på Le Rouge i går, och sen gick Maria Sophie Gustav och jag till Kryp-in och åt middag. Alla hade något stort att fira kom vi på och i dag är det 1 september, lysande start på hösten. Maria: ny utbildning, nytt liv Sophie: ny tjänst på Forma Books Gustav: börjar plugga på måndag och jag: underbart, börjar titta efter nytt fint boende nu har inte hunnit än för det har varit fullt upp hela augusti, i går var tillträdesdag. Jag bor ju perfekt på söder så länge.

Maria och Sophie de söta systrarna. Det var några år sedan jag träffade Sophie.

Sedan kom Gustav. Franskinspirerat klädd och han drack Pernod.

Det blev en Dark 'n' Stormy, Bermudas nationaldrink (jag älskar rom och ginger beer). Sedan en the Defender: Hayman's Old Tom Gin, söt Vermouth, viol och bitters. Uttal: the Défender inte the Defender..

Madeleine Lisa och Cecilia kom också, och Emmeli och Patrik.

Emmeli och Cecilia.

Lisa "Lovisa .. vad gör du nu, fotograferar du din tröja?!" Lisa är skönast :) – ni vet. Åh.

Sedan gick vi till Kryp in. Jag tycker så mycket om Sophie också. I går var Maria på Emelie Arnstedts releasefest för nya romanen. Hon höll i Maria hela kvällen "här är mitt största fan". Gustav berättade om när han bodde inneboende hos en dam i en gigantisk femma ett år i Berlin och han fick ordna middagar, salongen var 60 kvadrat högt i tak speglar etc, hon reste bort mycket. Och jag berättade om Ann-Marie Skeppare och att jag fick låna hennes lägenhet på Banérgatan några veckor. Och hur hon hjälpte mig i Paris. Hon var föreståndare på svenska studenthemmet, i Sverige var hon studievägledare på Sigtuna Internatskola. Jag saknar henne.

Splendid middag vid 22. Maria Sophie och jag åt renrostbiff, blomkålscréme, syltat rödlök, västerbottenpuré, soltorkade lingon och rödvinssås. Jag drack champagne till (Sophie också men rött till maten), Gustav åt rosastekt ankbröst Karl-Johansvamp-risotto, tryffel, svartrot, bacon, valnötter. Risotton var gudomlig! Och renen var mör..

Ljuvlig dessert, länge sa vi bara 'mmmm' och 'MMMM'..

lördag
sep012012

basic still stunning facts 

Fysikern Stephen Hawking ger oss följande saker att tänka på:

    Om universums täthet hade varit en miljondels miljondel större eller mindre än vad som var fallet, så hade universum antingen kollapsat inom tio år eller förblivit helt tomt.
    Om universum under hela sin utveckling hade utvidgat sig bara aningen fortare eller långsammare, så hade hela universum kollapsat. Blott 0,000000000000001 procent långsammare utvidgningstakt hade inte fungerat och vi hade därmed idag varit utan universum.
    Om massan hos de partiklar som bygger upp atomen vore litet annorlunda, så skulle vi sakna de grundämnen som naturen är uppbyggd av och därmed ha varken natur eller människa. På samma sätt skulle den livsnödvändiga solen (och andra stjärnor) inte kunna fungera om elektronens laddning bara vore obetydligt annorlunda.

Hans kollega Michael Turner använder följande bild:

Precisionen är som om någon kastade en dartpil genom hela universum och träffade mitt i prick på ett millimeterstort område.

Astronomen Fred Hoyle har jämfört sannolikheten att människan finns och fungerar med sannolikheten av att en orkan drabbar en skrothög och resultatet blir en Boeing 747. Någon har uppenbart velat och planerat världen. Någon som tydligen gömmer sig för våra blickar och vårt förstånd.
    Vår lust att begripa och vår lust att älska och vår lust att ge oss hän kräver för vår mänskliga värdighets skull något mer att tro på än rymdens iskyla, öde planeter och brinnande solar. Något mer måste ligga bakom de ofattbara sprången, de stora sprången, som ingen har kunnat förklara: hur kunde inget bli något i tidernas början? Hur kunde detta något förvandlas till liv och ett myller av levande varelser? Hur kunde detta liv bli medvetet om sig självt, få ett medvetande? Och slutligen, varför börjar detta medvetande att ställa frågor till sig själv, om sig själv?
    Människan är en enda stor fråga. Hon är skapt som ett frågetecken.

I vår tid formulerade Teilhard de Chardin en teori om de tre sprången som inte kan förklara enbart som summan av föreliggande faktorer: språnget från intet till något, från något till liv, från liv till medvetande. Ett system, till exempel universum, kan aldrig förklaras utifrån blott sig självt. Upphovet måste ligga utanför systemet.

     Ur Se ansiktet, Tjugofyra essäer inför inkarnationens mysterium av Anders Piltz.

söndag
aug262012

flytt och så var vi på Pane Vino


I går blev det flyttlass i några omgångar, Petra körde – manuell bil för första gången sedan 2004! Och Ulrika!! Petra och jag möttes vid OKQ8 vid tolv och så mötte vi upp Ulrika på Robert Almströmsgatan. Först packade vi källarförrådet och det som skulle slängas.. kom på för några dagar sedan att soffan är extremt otymplig och att det är hehe drömläge för ny säng och byrån monterade jag lite fel och när jag kom på det ('locket' bakofram.. ) hade jag redan satt i 'säkerhetsskruvarna' de som fixerar alltihop.. så jag fick slita galet för att få loss allt (IKEA) och sen gick det inte att sätta fast igen (=löst lock) och dessutom går ena lådan inte att öppna; problemas.. det blir en likadan.. och nu vet jag hur den ska monteras. De är fina (vit hög Malm med sex lådor). Precis när vi skulle bära ner soffan kom snälla Joris som stannade för att hjälpa till.. ! Ulrika sa 'jag känner inte att jag bär nåt!?' .. Sen åkte vi till Bromma Återvinningscentral och Ulrika sa 'det är verkligen en BEFRIELSE att kasta saker..!' mycket skön känsla.. folk ser helt lyckliga ut.. Vi avslutade med tackförflytthjälpmiddag på PaneVino (Ulrika googlade italienskt och bokade efter att hon bytt om – hade från början tänkt Arirang men det ligger lite off och dagen drog ut några timmar extra på tiden) så där mötte vi upp, på Brännkyrkagatan. Underbar hörnlokal att sitta i, ljusinsläpp etc. Ulrika åt Bigoli Frutti di Mare och Petra och jag Fettucine Pane Vino (gödkalvsfilé m m). Petra åt tiramisù och jag citronmarängtårta till dessert. Allt var strålande! Och så summerade vi dagen och hade haft kul och jag är så tacksam.. ! I dag har grymma Petra kört ITU World Triathlon Stockholm: 1500 meter simning, 40 km cykling och 10 km löpning. Och i veckan ska hon och Johan hennes man se Lady Gaga i Globen.. och om en månad är det Disco, Johan ordnar fest på Söder JÄTTENICE! DANCE.. Och Ulrika reser snart till New York! Friends have beautiful plans :)

onsdag
aug222012

Larry 'Ca Blaze' & Laurent 'Lil' Beast' Bourgeois, Yak Film Dance Tutorials

Musik: Googoosh گوگوش Faegheh Atashin Man Amadeam.

måndag
aug202012

supertrevligt på Svinet på gården i går

Vi kom tre för sommarmingel och vi gick vid kanske halv tolv.


Christina.

Svinet på Gården, Djurets sommarrestaurang.

Gustav och jag kom bland de första.

Frida. Björn souschef på Djuret som tyvärr ska sluta, snart säljer lägenheten och reser till Brasilien och parkerar sig i hängmattan ett tag (hans pappa bor där halvårsvis, han är författare). Kanske reser han vidare till Patagonien. Skönt när allt är öppet. Och Annika.

Alexandra Nuria Gustav Bergman (Micke) och Olle framför Alexandra.

Cecilia och Rickard bror till Annika och VD på Victory, där Mats också bror är hotellchef.

Frida.

Annika.

Djuret stod för maten, krispig inlagd sallad med socker och vinäger.

Micke som jobbar på Djuret och Rickard Fredrika och Ewa.

Björn.

Jag i Prada. Kicki skrattade åt min fjällräven som jag bar i nästan 9 timmar (utom när jag satt ner) "Lovisa, du ser ut som en skogsmulle och så ett glas vin i handen". Som vanligt flashar jag gärna Omron Walking Style Pro II (och Mats och Rickard frågar alltid vad den står på). 

Christina och Bergman (Micke också) från Djuret.

Gustav pluggar turism på Södertörn och jobbar bl a sommartid och helger oftast sedan några år och Martin ny souschef på Djuret efter Björn. Säsongens första djur på Djuret är kossa och till den bourdeaux.

Ewa. Vi såg båda att vi var anmälda och tänkte på varandra. Vi ses inte så ofta hon är på Ekonomiavdelningen. Och Kicki (min nya vän :) som arbetar i receptionen sedan i höstas och innan som är journalist bl a på P1, P4 och har varit flygvärdinna, hon berättade om första turen över New York i helikopter.

Frida :) och Gustav. Plötsligt när Frida kom sa han "Lovisa du är så snygg och charmig och trevlig du skulle träffa en kille hur lätt som helst om du vill".

Ewa Christina och Kicki.

Kicki och Ewa. Vi hängde bakom bardisken.

Och Ulrika som började på hotellen 1992 och har gjort avbrott bl a för att gå Kulturvetarlinjen och är teaterproducent och driver Östra Teatern, och arbetar extra ibland för den sköna stämningens skull.

Ulrika och Martin! Jag bönföll Martin att spela Jonas Rathsman Tobago.


Kicki Gustav och jag hade sällskap hem.

lördag
aug182012

Dansk Danseteater i Vitabergsparken med Ulrika i går

Augusti är Parkteaterns dansmånad och i går var det premiär för Dansk Danseteater som bildades 1981 och är Danmarks största mest prisbelönta moderna danskompani.. och det var helt otroligt bra.

Potatissallad rostbiff lax bröd spanskt vin (jag väljer efter flaska + etikett) m m

Katalaner.. det slutade som det ofta gör med att jag åt upp båda.

För Ulrika hade med sig varsin tung chokladmousse, Julia Childs recept också..

Ur programmet: 'Musiker Andreas Borregaard är utbildad vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 2006. Samma år fick han Léonie Sonning Musikfonds stipendium. Barregaard var den första akkordeonist någonsin vid Guildhall School of Music and Drama i London. Mikkel Sorenson är gitarrist och utbildad vid Rytmisk Musikkonservatorium. Han arbetar som frilansande musiker, låtskrivare och arrangör.'

Sen gick vi till El Mundo.

torsdag
aug162012

hos Ingmar Sara och Henrik

Maria och jag hälsade på i Enskede och Sara Henrik och Ingmar Kalle Seved som han ska heta.. vi pratade om hur stort allt är, livet m m. Och bl a om Marias pilgrimsvandring i Sankta Birgittas fotspår och att Frida har gjort den stora muralmålningen på Hammarkullens spårvagnshållplats i Göteborg det är snart invigning, och psykoanalys. Maria tycker att jag ÄR vädur 'på vilket sätt?' frågade Henrik och Maria sa, 'rastlösheten du är alltid på väg..' i alla fall till fots ;) Vi pratade om Leif i Östergötland som tog hand om Pernillas Saras och Marias ryggor och körde dem till Motala så de slapp bära sista etappen de träffade massa snälla människor..

Här är Marias andra drömbok som Frida har gjort omslaget till.

torsdag
aug162012

Caspa and Rusko, FabricLive.37

Glass från Mr Ardizzones i Gallerian, vid Sankt Jakobs kyrka. 4 kulor jordgubb choklad pistage och ananas. Och vegetariskt på Légumes vid Bysis torg häromveckan. 

Tha stuff for a foodie.

 Mitt 2008 FabricLive.37 that intro that first drop
A complete type of triple Born to do it Girl from Codeine City Cockney Violin
Lyssna på övergångarna.. 

onsdag
aug082012

Äntligen

Dags att flytta!
Jag sålde lägenheten redan i fredags, efter torsdagens förhandsvisning. Den är ju fin så intresset var väldigt stort. Jag flyttade ut halvt om halvt redan i juni (som ni vet). Det har varit fullt upp i juli med att packa och städa, jag skulle åkt på fotokurs i Mullsjö en vecka (Gunnel och Fridas gamla skola) men avbokade den också men har hunnit med en del emellan bl a en oförglömligt kväll på Boule & Berså med Ulrika.. vi kom halv sex och gick sist av alla, halv tolv. Jag i helt nya Pradajeans från Myrorna Ropsten, fynd. Ulrika är i Paris efter en helg i Rom och Aldrovandi Villa Borghese. .. Och så har Henrik och Sara fått sitt lilla smultron, han ska heta Ingmar :). Foto: HusmansHagbergs presentationsfoto.

I fredags firade jag med Filippa och Joris (vi håller så klart kontakten och så är jag ju Mjaus kattvakt :), Joris hade ordnat grillfest på innergården med Dirk Ann-Louise Jonathan Charlotte Lena och Simson.

Simson och jag har träffats en gång förut, på middag och jag 'mm.. vänta! jag minns inte HELT.. ditt namn börjar på S.. och slutar på n.. och det har sex bokstäver!' (någon flikade in 'ja! och det är ovanligt!') jag 'Simson!!' YES. Haha den är bra!

Filippas och min fot och kycklingspett. Joris och Simson lagade maten.

Underbart tillfälle att öppna specialetiketterat bubbel från Kristina f d svägerska som stod inne i låda hos Filippa och Joris.

Ann-Louise.

I lördags träffade jag Karin, vi gick till trädgårdskaféet på Långholmen jag åt skogsbärstårta.

På Gröna Lund förra veckan. Filippa Joris schnitzel på Tyrol.
Förresten har Karin övertalat mig, jag ska skaffa facebook. Jag vill ha kontakt med Gustav m fl som är lite längre i från (Göteborg). Filippa Joris och jag var på Grönan en varm kväll. Vi köpte åkband och åkte Blå tåget (2 gånger) Vilda Musen Kvasten Twister Jetline Flygande Mattan (lika hemsk som på skolresan 1980 haha Joris höll med :) och Bläckfisken. Och så träffade vi Filippas mamma.

Här är från Boule & Berså, jag åt Fish n'Chips. Och försökte fotografera mig själv i Pradajeansen och misslyckades radikalt. Fläcken mitt fram är en regndroppe. Det är en regndroppe på linsen också tror jag.

Från en sommardag med Ulrika också, vi tog Saltsjöbanan och hon hade gjort fantastisk ugnsbakad lax & fransk potatissallad med edamebönor och saltinlagd kapris m m.

lördag
jul072012

skön sommarstiltje med fina vänner

Nu är det uppehåll i bloggandet tror jag någon månad framöver.. :)
I går var Henrik Sara och jag och åt på uteserveringen till Gamla Enskede Matbod. God mat skönt varmt, jag i ny PUMAtröja.. hehe vi skämtade om att jag såg ut – kom jag på (Henrik sa att jag var fin) som 'en go gôbbe från Goa'.. : neonrosa American Apparellinne + rosa/ orangepuma t-shirt ljust blå jeans grafitgrå med orangea skosnören Nike Lunar Eclipse +2 Fjällräven rucksack – vi pratade också om att resa till Berlin förresten. De har pysslat hemma inför att bebisen kommer (väntad i dag :). Sen gick vi hem till dom. Vi åt chips och tittade på videoklipp med Michael Jackson och Les Twins. Och jag läste Henriks otroliga haikudikter. De har köpt en fantastisk kanapé från 1800-talet på auktion. I den drömska julikvällens ljus.

Jag åt halstrad råbiff med pommes frites tomatsallad örtsmör och rödvinssås. Och till det Riesling Trocken, Josef Leitz: Ein Zwei Dry. Det tyska språket talar till mitt hjärta. Jag drömde att jag köpte prinsessan Madeleines senaste LP i natt.

Rabarberpaj på Matbodens vis dubbel Espresso och en fyra Rom Plantation Grande Reserve, Henrik beställde likadant fast till Creme Brûlée.

Kanapén i det skimrande ljuset och lite senare på kvällen..

I dag åt jag frukost no 2 med Charlotte klockan 11 på Gildas rum vid Nytorget. Vi pratade Möja m m. Sen gick jag upp till American Apparel i Götgatsbacken och köpte ett linne i blått.

Och i onsdags reashoppade jag Björn Borghipsters + ett puderrosa nattlinne från Closeness.

måndag
jul022012

today's breakfast

Naturell yoghurt råsocker jordgubbar i blendern: banan jordgubbar fullkornsbröd Nutella cashewnötter banan Zoega Skånerost punchrulle.


..+ that epic moment   OH han är blixtsnabb

Lose yourself glasses on.. !
Et encore, Ca Blaze

söndag
jul012012

on the ground somewhere near Vegas, since I don't have jo Jonas Rathsman

It's so very dreamy it's July. Since Laurent is 1.95. Since I long for London. God bless. Since future is here in October since everything is cleared (at last) and open (again). Housemusic (dance) writing, an Olympia (New York?) running, Paris in February (that ultralight) Mme Guilloret Alpha – January?  First: August 18.. A new love (to be photographed, Fotografiska?). Since words are made to be spoken and blue is made to be one step ahead of moment. Green is that eyelid blue guts blue dreams shaky head visual One two three I'm you (1.83)

torsdag
jun282012

Elizabeth Gilbert m m

Vattnet bakom trumhinnan (öronkatarren) börjar ge med sig så nu har jag börjat träna igen. Galet den euforiska känslan när man är just DÄR igen (på F&S I'm so easy pleased).. det är ju färre pass på sommaren men igår var jag på ett medelpass på Ringen och hon spelade Satellit med Ted Gärdestad! Det var nästan religiöst.
Minns det som i går när jag höll tummarna i melodifestivalen 1979 och knappt kunde andas. Har för mig att Janne Lucas var med samma år med.. Växeln hallå. Men vi dansade till den på discot vid torget så det måste ha varit 1980. Direkt när introt till Janne Lucas kom upp sprang alla upp på golvet that was hot stuff. Min bästa disconatt är Heaven på Avenyn 1983. Claes P och jag dansade på ca 3 meters avstånd fast med varandra hela kvällen. Som jag förklarade för Drott-Johan: närmare än 3 meter hade aldrig gått, jag hade svimmat han med antagligen. Han kunde dansa jag kunde dansa. Himlen är oskyldigt blå. Han flyttade till Stockholm och Balettakademin. 


Du! Har stått vid horisonten.
Jag! Är inte rädd å flyga.          

tisdag
jun262012

kyckling Tikka Karai med Petra på Indian Garden i går

Jättekul att ses!! Snart reser hon till Italien några veckor men först blir det Vansbrosimmet. Vi pratade springplaner och har lagt Berlin lite på 'vänt'.

onsdag
jun202012

Danscenter Åsögatan

Jag hämtade paketet från Sportamore i förrgår, those are my new running shoes.
Swoosh jättefina ..

fredag
jun152012

Womens Nike Lunarglide+ 3

Jag är helt obsessed av mina Nike Lunareclipse+ 2 för att de är otroligt sköna och snygga, inte bara att springa i. Så nu har jag beställt ett par rosa Nike Lunarglide+ 3.


Sasha Cut Me Down Kastis Torreau & Donatello feat. Arnas D. Remix.