lördag
aug302014

Kräftskiva hos Charlotte

Jättetrevligt! I går, i augustis sista helg. Anders och Eldrid!
   
Charlotte, Erika och Robert. Erika hjälpte mig att fotografera, alla tycker om Lumixen, stilfull helt klart.
   
Anders och slovakisk nubbe. Charlotte och Anders var på tenniskurs i Slovakien för några veckor sedan och tränaren Ivan gav den här till Anders "bra för matsmältningen" tror jag visst. Erika upptäckte att datummärkningen var gammal, finns sån på sprit undrade vi... Doft/ smak av eukalyptus och rengöringsmedel. God! Och så blev det OP, classic.
 
Eldrid och Charlotte ska vara valarbetare och rösträknare 14 september, alltid härlig stämning säger de.
Robert gjorde sin praktik på UNHCR i Paris efter Handels Göteborg, nu är han analytiker på UD. Mycket intressant. Han och Charlotte är vänner sedan 35 år. Vi pratade Berwaldhallen (han och Eldrid har säsongskort där). 
Erika bor vid Enskede Matbod här intill just nu (letar ny lägenhet, är emellan). Charlotte har nytt jobb!

Anders hade gjort en strålande ostpaj till kräftorna, Charlotte smarrig äppelpaj. Fin kväll! 

tisdag
aug262014

Verena, Jenna och stor frukost på Bakverket

   
Verena flyttar till Paris 3 september efter åtta år i Stockholm, vi har jobbat ihop och så har hon pluggat från Tyskland och här i Stockholm, bl.a. statsvetenskap (inkl. en del filosofi som ingår i statsvetenskap i Tyskland), sociologi, översättning, tyska, svenska; nära på tre filosofie examen (= minus uppsatserna). Jenna, hon och jag hade jobbat sju nätter till i går och det här var en så fin avslutning! Nästan höstfrukost. I Paris ska hon skriva klart sin roman, inte översätta (som jag trodde, för det tar fokus från egna skrivandet). Hon ska leta efter ett annat jobb än skrivande vid sidan av romanen helt enkelt. Hon har översatt fyra kapitel ur Sara Mannheimers Reglerna till tyska och hennes handledare tyckte det var så bra att hon borde skicka in det som prov på förlag men hon vill inte. Vi är lika pratar vi om. Jag har inte läst Reglerna, Verena sa att hon "tänker på mig" när hon tänker på Sara Mannheimer. Hon sa "du är den mest självständiga person jag känner". Tack. Annat intressant; hennes släkt kommer från Böhmen (precis som Freud och Kafka f.ö.), ordet bohem betyder "person från Böhmen". Hennes efternamn är tjeckiskt. Vi känner båda igen oss i Ulrich, Mannen utan egenskaper (scrolla ner för att läsa om oss). Hon berättade att den österrikiska tyskan är oerhört mycket vackrare än den i Tyskland; grammatiskt, satsmelodin...
Mysigt att äta frulle på Bakverket på Bondegatan och så otroligt god, fina kvarter runt Erstagatan. Brödet, briochen, lemonaden... ! Asiatisk sallad. Yoghurten med vallmöfrön. Vi håller kontakten, kanske Paris i vår. Tereza har adopterat Verenas gitarr!
Nu läser jag Marcus J. Borg The Heart of Christianity, är inte klar med Knausgårds trea än och ska precis börja på Mara Lee Future Perfect. Och så startade kursen jag ska gå i höst i går; Digital Bildbehandling från Högskolan i Jönköping.
 

tisdag
aug262014

Mara Lee Future Perfect 2

Recensionsdag 29 augusti – huge specs, alltid snyggt tycker jag. Snart Sara Stridsberg också.

fredag
aug222014

Mara Lee Future Perfect

Nästa vecka läser jag Mara Lee Future Perfect.
 

söndag
aug172014

Söndag

med kära Petra! Vi träffades i mina gamla hoods på S:t Eriksplan och åt persiskt på Tehran Grill Rörstrandsgatan.
  
Petra åt Koobide Sabzi: färs med örter, och jag Mahi Shekham Por: hel forell fylld med örter. Strålande gott. Åt upp rubbet förutom huvudet! Sedan blev det en latte för Petra och en islatte för mig och så gick vi en promenad till Hornsbergsstrand och åt glass (jag: salt lakrits, polka, apelsinchoklad). Vi pratade om hösten, sommaren, planer. Petra har bl.a. varit i Abisko med Micke och visade fina filmer från det. Vi sa hejdå under S:t Eriksbron och tanken var att jag skulle promenera genom stan hem men istället blev det Fridhemsplan Västerbron e.t.c. Mötte en höggravid Sanna Bråding (knallrosa hår i knut mitt på huvudet – Ulrika och jag pratade om henne i går! och om att vi alltid möter Mikael Nyqvist överallt, men det var väl? när vi satt på Boule & Berså där Petra förresten också varit, hon gillade det verkligen). Och så mötte jag ju (som jag berättade för Petra, och Ulrika i går) Madde och Chris med barnvagn på Sibyllegatan från Mosebacke med Verena i fredags. Update/ edit: Det kan inte ha varit Sanna Bråding, hon har visst nyss väntat barn och fått! Tvillingsyrra har hon en sån?
 
Polska Nike vid Skanstull.
 

söndag
aug172014

Fredag och Lördag

I fredags träffades Verena och jag på Mosebacke för att hon flyttar till Paris i september. Enda svenska hon kommer att sakna är frisören sedan många år (Björn Axéns salong, 1800 spänn för slingor var tredje månad, hon är salongens "enda bohem", som tur är har frisören en vän som jobbar i Paris och som är lite insatt i "nordiskt hår" som han ska presentera för henne). Hon ska jobba som översättare och skriva. Och kan inte tänka sig Berlin "alla korkade hipsters" (jag frågade om hon vill flytta tillbaka till Tyskland senare), Wien däremot kanske. Det händer inte ofta men jag kände mig som en eh släggkastare bredvid, eterisk/ diskus typ. Verena "jag är ballerina!".
 
I går såg Ulrika och jag först Cullbergbaletten i Vitabergsparken. Tydligen ett "utkast" eller en "skiss" och bara 30 minuter. Jag "identitetskris" "snygg ögonmake". Ulrika påpekade att alla manliga dansare hade skägg (har aldrig sett en enda innan). Halva tiden "gjorde de annat". De släppte bl.a. ut luft ur ballonger vid en mikrofon och "spelade" olika instrument. Nu är nog rätt läge för mig att börja i Cullbergbaletten. Träningsinspirerade kläder, Nike och Puma. Birgits åsikt? (Marie som jag jobbade med hos Gudrun Sjödén var "ingift" i en "gammal" dansfamilj och träffade ofta Birgit, och vi pratade mycket dans... och Dansens Hus). Jag "jag sitter med mitt CV i Observatorielunden" Ulrika "Haha! det låter som en replik i en Woody Allenfilm!". Skön kontrastverkan, sen gick vi till Lokes Bar på Bondegatan (Hoa Hoas) som är utan krusiduller och bara för att ännu mer typ kompensera åt vi en 80-talsklassiker Black & White Oxfilé med pepparsås & fläskfilé med bearnaisesås och mulade på med ketchup till pommesena. Vi pratade Robin Williams och på väg därifrån hamnade vi mitt i Midnattsloppet! Dans Afro i går också, mer dans i höst!
 

fredag
aug152014

Ulrika Boule & Berså

Ulrika! Och jag träffades vid Boule & Berså för varmrökt lax (kära Ulrika) och kanalburgare (jag). Vi pratade om en oförglömlig sommarkväll här 2012; vi kom halv sex och gick sist vid halv tolv när personalen höll på att packa ihop dukarna och markiserna; till slut över oss...

Ulrika har dykt i bränningarna allra ytterst ut mot Atlanten i Portugal; i gigantiska vågor bland alla surfare.

Ulrika "det känns som att du har sagt många bra saker nu, fortsätt att prata", åh. Om Bea Uusma som sommarpratade "det är en så fullständigt FASCINERANDE kvinna, jag vill höra mer av henne, allt!!".

Vi skulle gått på Stockholm Fringe Festival i går, Ulrika hade två fribiljetter men det blev inte så, i morgon blir det hur som helst Cullbergbaletten i Vitabergsparken! Vi messade lite, jag på g några minuter innan ett skivstångspass, Ulrika "lyft lite för mig också :-)" jag efter passet "Hade jag haft mod hade jag lyft snyggingen precis bakom :) visste inte att jag kunde skylla på dig!" Ulrika "Hahaha!" jag "Haha!" (skrattar gott åt mina egna skämt).

  

fredag
aug152014

helg vid Bråviken

Jag hälsade på hos Eva-Karin, Affe, Claes, Cecilia (som var på kollo i Värmland) och Hallon, vädurkaninen.. . Vi har pratat om detta i flera år, så underbart. Eva-Karin "kom fler nätter nästa gång", tack gärna.

Mycket att ta väl hand om och de trivs så otroligt med det; två stora hus, ett litet, ladugård, äng, trädgårdsland, växthus, brygga, båt, badtunna med utsikt ner mot viken... iskallt vatten när det är varmt, hett på vintern.
   
Vi gick en promenad förbi Kolmårdens djurpark och åt glass: saltlakrits, brownie och melon.

Grillad lax med smarrig räksallad, helt närodlad färskpotatis, sallad med krispiga gurkor, jättegod dressing och ett Chardonnay, jag till Affe "mest antioxidanter". Affe var ute i Stockholm hela 80-talet, hans äldsta syster tog med honom överallt; och började bl.a. att hänga på Bobbadilla tidigt. Han berättade om klubblivet då, intressant. Affe var med kvällen då Jannike och Björn träffades! Vi pratade lite Jannike Björling. Jag har Carl Fredrik Holtermanns bok Gå ut inköpt på en bokrea kanske runt 1999. Läste om Bobbadilla (igen), hemma.
 
Eva-Karin "helt ekologisk frukost", bl.a. macka med älgkorv. 

Promenad upp på berget med utsikt över Bråviken. Vi åt donuts. På väg upp började jag svamla om hur akut hungrig jag kan bli. Var tvungen att hysta i mig några kakor och så var jag som en växt som får vatten efter ökentorka... lyste upp, rätade på mig typ. Svackan vidgar sig till en krater snabbt. Berättade om Helena som i Paris t.o.m. drömde om mig, att jag kom gående med världens största kexchoklad under armen. När jag är sambo är det ett problem, kan inte laga mat hungrig, då kan jag bara ligga utslagen på soffan... så sambo laga, jag äta, jag diska. Fördel nu; ordentliga portioner lagas och lassas upp med jämna mellanrum.
  
Fantastisk lunch innan jag reste, Eva-Karins räkomelett och mer ekologiskt från trädgårdslandet.
 
Lite roligt, jag bokade en o-ombokningsbar biljett på tåget men råkade boka in 30 augusti. Så det var Rött flagg från SJ's sida vid avläsning... och anrop i högtalarna efter. Fast de var snälla, jag behövde inte köpa en ny på ditresan i alla fall.

fredag
aug152014

Luleåbesök

Mia, Sven, Lovisa och Signe på besök från Luleå! Lunch på Moderna. Vi åt oxinnanlår med sotad roman, morot, citron, aioli och rostad färskpotatis och på det en kaka i form. Jag "det smakar nytjärad eka".
  
Mia och Sven bodde i Rickard och Roberts etagevåning högst upp i ett hus i Högdalen. Jag har hälsat på i Luleå två gånger, en jul firade vi ihop och kanske att jag åker till dem i höst, Mia "vill du komma i blåbärssäsongen (typ nu) eller när det är lite vitt på marken?".
 
Nästa dag sågs vi på Kulturhuset, Mia "det är som ett offentligt vardagsrum". Vi lunchade på Nooshi, jag "du är konsekvent" Sven "ja" jag "vad är det för köttberg"... fast det visade sig att Sven hade valt dagens och inte buffén. Sedan tog de tåget till farmor i Gävle!

fredag
aug152014

zigzag

30 kilo på axlarna genom de olika "benböjen" och i de raka marklyften. JA 30 KILO.

fredag
aug152014

Urban Deli

Fredagslunch med Tereza. Tereza: solskyddsfaktor 30 jag: 50. Marimekko-weekendbagen är också från 2008.

Ypperliga räkor! Jag i kjol, det var inte i går (den ljust blå virkade). Vi pratade hundar med killarna bredvid.
   

fredag
aug152014

Liljeholmskajen

Liljeholmskajen. Jaha.
  

lördag
jul262014

mellanlandning i sommaren hos Sara, Henrik och Ingmar

Liten uppdatering juli i alla fall... !
Grillning hos Sara Henrik och Ingmar, Jenna, Gunnel och jag. Tropisk kväll som alltid nu! Sara och Henrik hade provat det här på Öland för någon vecka sedan; aubergine, lövbiff (Sara "första gången vi bjuder på kött"), ruccola, en tiptoppesto som Sara hade gjort eller så kunde man välja en tacosås (inte hemgjord), halloumi, paprika. Och till det vitt vin (disclaimer: sa att det var första sedan kanske 4 månader men sist var ju med Ulrika i Vitabergsparken, jag känner nästan aldrig för alkohol längre, antagligen p.g.a. träningen, oftast inte ens ett glas vin eller en öl). Henrik och Sara har varit lediga sedan midsommar ungefär och om två veckor börjar Sara sin nya tjänst som präst i Sofia Kyrka. Vi pratade politik. Alla ska rösta Vänsterpariet alternativt FI alternativt Miljöpartiet (Henrik och jag). De senaste valkompasserna har Miljöpartiet och Vänsterpartiet hamnat högst för mig men jag vill inte rösta på Vänsterpartiet, jag är inte "vänster". Liberal, socialliberal i brist på bättre kategorisering. De andra (utom Henrik så klart) tycker att Miljöpartiet inte tar ställning. Jag (och Henrik) tycker om öppenheten, eller så öppet det nu verkar kunna bli/ vara. Berättade att jag gått från Moderaterna (skolvalet 1985) till minns inte 1988 och 1991 Vänsterpartiet 1994 Socialdemokraterna 1998 och 2002, Centerpartiet 2006 och Moderaterna 2010 (Ulrika vid ett annat tillfälle "Det förvånar mig inte alls!"). Haha jag betecknar mig som liberal men har aldrig röstat på Folkpartiet! Henrik hade lyssnat på Athena Farrokhzads Sommar i P1 och instämde i analysen men inte i de gamla vanliga lösningarna som presenterades... Det blir Miljöpartiet för toleransen, öppna gränser, EU-politiken, miljön, friår, förkortad arbetstid, jag är för medborgarlön också, skolpolitiskt står jag närmast Vänsterpartiet. E.t.c.
Och så pratade vi Mammutträd! Gunnel är inne på det, de har skaffat kanalen National Geographic. Och apropå det har Radiotjänst pröjsat tillbaka 1557 kronor! Yepp. Tevefri som jag är. Och så pratade vi om att jag ska plugga till arkivarie (se nedan!), Gunnel "det är lite mystiskt", alla "vad gör en arkivarie?" jag "arkiverar" och typ "det är rätt flummigt" Henrik och jag unisont "vi gillar ordning" Henrik sms:ade "tror nämligen att det bor en arkivarie i mig med". Alla tyckte 5 år är lång tid för att lära sig "arkivera"... I will be blessed, thrilled and skilled typ... (already blessed)
     
Smarrig dessert, sprit i som vanligt hos S och H (Jennas fotoex)! Hann träffa Ingmar som somnade vid sju kanske! Det är så underbart ljus hos dem.

lördag
jul262014

Ledig, Arkivarie och stiliga saker (och smarriga, och läsbara)!

Jag är ju ledig 5 veckor nu. I höst blir det Digital bildbehandling från Högskolan i Jönköping och till våren ska jag börja på en kandidat i Biblioteks-, och informationsvetenskap och sedan bygga på med en master i arkivvetenskap för att bli arkivare, distans 50 % från Linnéuniversitetet i Växjö/ Kalmar. Det funkar perfekt att kombinera med ett extrajobb om jag vill slippa mer studielån, bidragsdelen är förlängd till 56 år (faktiskt lagändring från 1 juli). Jag såg förbi psykolog och socionom, bibliotekarie har hela tiden funnits i bakhuvudet och så kollade jag plötsligt upp allt förutsättningslöst (igen) och kom fram till arkivarie. Och det (allt) föll äntligen på plats, otroligt skönt. Arbetsmarknaden är mycket bra. Intagningen öppnar 15 september (jag kommer in – på det mesta f.ö., så klart). Fritt och självständigt arbete, man kan jobba med informationsteknik, med gamla skrifter med mera med mera. På myndigheter, bibliotek, muséer och skolor. Mitt tyska ordningssinne kommer att blomstra m.a.o. Haha läser jag på distans är jag klar vid 55 (5 års heltidsstudier) eller så lägger jag upp det annorlunda senare, t.ex. läser mastern på 100 % i Uppsala (pendlar). Superintressant. 

Fotona på foton är ur I-D The New Issue 331.   
                         

lördag
jul262014

hos Graza i  Gdánsk

Graza hämtade mig på Lech Walesa flygplats, vi åkte till hotellet och lämnade väskor och sedan blev det Kentucky Burger, crispy breaded chicken filet, bacon, cheese, tomatoes, red onion, pickles, lettuce, och polsk hemmagjord citronsaft som bara fanns på menyn på polska, på Casino Diner.
 
Sedan till en bar nära hotellet Wolne Miasto (det betyder Fri stad!), för glass och Kłapouchego: grönt te med grapefrukt, citron, socker m.m. Jag kunde bo hos Graza, Robert, Maja och Miki också men de jobbade några av dagarna så det här var enklast!

Snygga/ fina byggnader. Dag 2 gick jag samma promenad förbi bl.a. Konstakademien som vi promenerade första kvällen. 
       
Också schysst hus mittemot Grazas och Roberts. Fotograferade det här vid nyår för några år sedan.

Graza lagade middag åt oss efter att hon och Maja hämtat mig på hotellet efter jobb och dagis.
  
Utsikt från stora rummet och balkongen. Gdánsk är känt för stora muralmålningar på fasader, speciellt finns de i ett område, minns inte vad det heter nu, Graza berättade om det...
 
Vi tittade på 314 foton från deras bröllop i Sopot i juni 2010. Ett par de känner är fotografer och konstnärer, de fotograferade. Ca 80 gäster (jag var bjuden), första gången som de tittade på dem nu!
   
Frukost på stan dag 3 (dissade frullen på hotellet alla fyra morgnar... och den ingick inte). 
 
Bazylika Mariacka, världens största tegelkyrka som ryssarna förstörde efter andra världskrigets slut, därav de helt vita väggarna (som det står om kyrkan "white washed walls"): som gör att de mosaikfönster och utsmyckningar som finns kvar framträder tydligare, det är inte dunkelt och gotiskt som det var... 
   
Jag betalade 5 złoty och gick 78 meter upp i tornet som renoverats för 3.3 miljoner Euro. Knögglig stenspiraltrappa, trappor... vältränad! som jag är andades jag som vanligt väl uppe på toppen (inte alla förunnat... mycket flåsanden!). Varvet är med på bild, där Solidaritet började och i förlängningen Perestrojka, Berlinmurens fall... Grazas pappa och Lech Walesa höll tal på trettioårsjubiléet, det är stort, Grazas pappa.
     
Fika efter på en bänk. Notera den s.k. vaniljbullen, stor som en mindre limpa... good for me! (Ulrika säger jämt "good for you!" så ja... !

Mer hus, mer promenad. Europas största medeltida hamnkran.
  
Frappuccino waniliowe och yoghurtglass på Yoogurteria.

Mitt hotell är det rosa huset, trist nog inte tornet.

Fredag kväll träffades vi efter hennes jobb för indiskt på Masala. Vi skulle ätit här 2010 men det var stängt då (runt nyår). Jag ville gå på orgelkonsert i Basilika Mariacka, det ville absolut inte hon! Vi pratade om katolska kyrkans ställning i Polen och gick förbi klubben Bunkier.
      
Frappuccino och smoothie, espresso för Graza, vid hamnpromenaden precis bortanför den stora kranen.

Graza jobbar på ett norskt it-företag och intervjuades via Skype från Norge, hon är så kompetent och världen är global. Hennes bror är professor i kemi och fysik och bor i USA! Hon har översatt två deckare (Anne Swärd och Karin Wahlberg) till polska från svenska och vill översätta igen när barnen är större. Jag hade med många pocket på svenska, bl.a. Lena Andersson Egenmäktigt förfarande – en roman om kärlek som hon tyckte om! Nu läser hon Stig Larsson Nyår.

Royal Polish Breakfast på Goldwasser, helt strålande! Omelett med bacon och lök, ostkaka med körsbär bakom skålen med sallad och vinaigrette...
 
Känd för sin arkitektur, Mariackagatan. Där såldes det grejer i bärnsten, mycket bärnsten i hela stan f.ö. Jag råkade köpa en bodylotion – i "doften" bärnsten, amber. Den luktar gott men knappast bärnsten (jag gillar inte bärnsten och det var först hemma jag förstod att det "är" bs).

S:t Nicholas-kyrkan. Första katolska kyrkan i Gdansk och den enda som är intakt bevarad genom/ efter Andra Världskriget.
 
Här sitter jag. Sakral stämning, kunde inte gå fram i sanktuariet och störa och fotografera...

Andra dagen hade jag fått in rätt handlag med yoghurtglassmaskinen (man styr mängd själv!) och så blev det en frappuccino czekoladowy

Chokladkaka och hallonsorbet på ett café på gatan vid hotellet, och en cappuccino. Polen är paradiset för dessertälskare, upptäckte redan sist jag var här.

Rum i beige och brunt! Fönster med utsikt över högskolan för design och konsthantverk.

På lördagen åkte först vi två till Sopot och lunchade på Green Way Food for Life som är en annan av deras favvorestauranger, de har ätit allt på menyn. Supergott, superfräscht, Graza tipsade om morotskakan.
 
Strandpromenaden och stranden. I Sydsvenskan om Sopot, från 2008, det har hänt mycket under åren sedan dess, märkte stor skillnad bara från 2010.
  
Vi mötte upp Robert och gick till en bar längre bort på stranden, glass (barnportion, miss från min sida) och en cappuccino. De berättade historia bakom Gdynia, Gdánsk och Sopot – Trójmiasto (Tricity), intressant!
  
Söndag, Graza, Miki, Maja och svärmor körde mig till flyget. Wizzair! Första gången trodde jag hon sa Wizard som jag googlade utan att hitta... 2010! Underbart att hälsa på Graza igen.
 

lördag
jul262014

LovisaFilm eller Nu blir du Filmad, Nu filmar jag här

Min enda (andra!) film med tror jag min första Canon Powershot, G10. Som jag la upp på Youtube, Fridas vernissage på Karlavägen i januari 2009. "a preci... " (?). Jag babblar i munnen på alla, första någonsin som filmar med en kamera kan man få intrycket av. Gunnel "jaha" jag "ja!!" "Nu filmar jag... ahh" "mikrofonen är där!" "sasasasa nininini". Flummigt. Ewa, Henrik, Jenna, Gunnel
 

lördag
jul262014

10 foot pole

Athena Farrokhzad i P1 sommar.
Har som sagt inte lyssnat på programmet men fastnade för illustrationen av den effektiva strategin (som jag alltid har begagnat mig av, pre illustration) "10 foot pole".
 

lördag
jul262014

Lorentz, Allt från mig

Inbetween bytheway Lorentz jag lyssnar på honom med ett oförstört leende det går inte att göra annat, cynism/ idealism– Ulrika "du är så oförstörd Lovisa", Kärlekslåtar. Allt är öppet, gör som Wittgenstein (och jag började läsa Sten Andersson över honom, ordet som dök upp är dessvärre repulsive; kärnfull recension efter ca 5 sidor).
"Things like flirting or small talk are unnatural to them; furthermore, INTJs (especially females) tend to see typical attraction tactics (such as feigning disinterest) as incredibly stupid and irrational." Haha JA.
Mest gillar jag Mimosa med det kallt melankoliskt ödsliga beatet, Acqua di Losó och Anata är charmiga. Allt är långsamt som hettan och ändå luftigt. Jag såg dokumentären om Agneta Eckemyr, Penthouse North. Hoppas att ni inte missade dokumentären om Vivian Meier. Jag missade inte att skicka in mitt SEB-kontonummer till Radiotjänst. Verena är INFP och jag är (just det) INTJ, vi kände helt igen oss i de här rätt "negativa" porträtten, Verena, jag. Attracted to sad things. Verena är lejon och jag vädur. Hennes förra kille är jungfru, hon "tycker väldigt mycket om" jungfrur. Hon sa (ungefär): de visar inte mycket på ytan men har ett stort hjärta och de tycker om när man drar med dem... de knorrar och ser problem och man behöver gaska upp dem. Vi kom fram till att för att vi är soltecken (eld) har vi det rätta kynnet för att pigga upp en jungfru.