fredag
aug282009

Gunnels vernissage

Peter och Josefine är hemma i Sverige efter 450 mil bilsemester i Schweiz, Italien och Frankrike. Här är Gunnels mamma. Omsorg, detaljskärpa, ljus.
 Direkt från kontinenten.             Josefine, Peter och Mattias.
  

tisdag
aug252009

Lunch i Kungsan med Petra

Petra snygg i lila och lilabeige sandaler. Jordgubbssmoothie, brie-, salami- och pestomacka från H&M's lunchrestaurang.
 

måndag
aug242009

I remember

By the first of August
the invisible beetles began
to snore and the grass was
as tough as hemp and was
no color - no more than
the sand was color and
we had worn our bare feet
bare since the twentieth
of June and there were times
we forgot to wind up your
alarm clock and some nights
we took our gin warm and neat
from old jelly glasses while
the sun blew out of sight
like a red picture hat and
one day I tied my hair back
with a ribbon and you said
that I looked almost like
a puritan lady and what
I remember best is that
the door to your room was
the door to mine.

      Anne Sexton, All my pretty ones 1962

måndag
aug242009

Antioxidanter

Jag har inte på mig lurarna längre, I-poden ligger i Fjällräven. Bruset en försenad väckarklocka. För första gången i livet handlade jag i en hälsokostaffär (i dag). I går googlade jag mig fram till Tone "Boveteextrakt förstärkt med en exklusiv kombination av Galanga, Blåbär, Humle, Niacin, Kalium, Magnesium och Folsyra". Lock för öronen & Empire of the Sun: aldrig mer. Jag har alltid sett mig själv som osårbar* (tror/ vet innerst inne att jag inte kan drabbas av något även om jag skojar om det**). Annat: fedexpaket från Skin-etc. com. Jan Marinis Bioglycolic Bioclear Cream och Bioglycolic Cream.

* "Fysiken överger mig aldrig" vattentäta skott mellan mig och t ex ett virus, immunförsvaret är orubbligt. ** Paradoxalt nog var det det som gjorde mig rädd för H1N1. När det började i Mexico april läste jag att man misstänkte likhet med Spanska Sjukan, jag googlade Spanska Sjukan och där stod det att värst drabbade blev de med allra motståndskraftigast immunförsvar (någon slags omvänd effekt, minns inte exakt hur).

söndag
aug232009

Allt möjligt

.. Jag är inte säker på att det är tinnitus. Det brusar som sagt svagt men i övrigt precis som att ha lock för örat. Jag hör betydligt sämre, burkkänsla. Annat, jag har köpt en helt fantastisk såskastrull "känd från tv" (såg den inte där), OBH Nordica att värma mjölk till kaffet i. Henrik tipsade om Gyllenhammars havregryn, nu gör jag gröt på dem.

torsdag
aug202009

my man Usain Bolt Vanadis Tinnitus

Sedan några dagar ett brusande väldigt lågt men ändå irriterande ljud i ena örat. Samma som jag hade ett pipande ljud i vintern 05/06 i samband med att jag lyssnat på Madonnas Confessions ihållande. Det här är betydligt mildare, som sagt ett konstant brus. Som jag bara hör när det är knäpptyst runt omkring. Men hörseln har blivit sämre på det örat, som att befinna sig i en burk. Hoppas det här går över. I dag: Frida och Henrik hjälpte mig att köra skräp, har rensat källarförrådet så vi tog en tur till Vanadis. Nu är det rent i källaren, kvar är mest garn, stickat etc. Och dessutom är det plats för annat nu, innan var det packat. Sedan pizza och Bolt hos Frida. Min: curry banan ananas russin skinka. Frida tycker att det är fel saker på en pizza. Vi såg mirakelmannen slå rekord igen. Och jag vann som vanligt pizzaduellen. Jag har aldrig lämnat en bit pizza i mitt liv.
    

torsdag
aug202009

klackat

Städar och fick syn på mina Calvin Kleins från 1999. Fötterna har blivit större (??) och nu sitter de perfekt.
De glappade när jag köpte dem = extra sula etc, ville verkligen ha.
Från 40 till ungefär 41.5.
Mary Poppins* röda råstiliga. Jag mäter 1.88.
* men mer avlånga.. omöjligt att beskriva the ultimate shape

tisdag
aug182009

Surprisewoman

I går: "Lovisa you amaze me. You´re a dark horse!". Jag är en dark horse, very nice. Det är som Gustav som sa att det är "intressant" att jag är så "sportig". Han tipsade om Murakamis On running.

tisdag
aug182009

Apropå Paulún

Han är så trist. Madonna väljer kabbalah, makrobiotisk kost, 22-årig Jesus, tonade biceps. Hon säger inte att det är enda vägen.

söndag
aug162009

just nu

Bolt har sprungit semi: 9.89, Gay också: 9.93. Jag väntar på rekord kl. 21.30. Höstens första glycolic peel i går morse, den handlar jag på Skinlaboratory.com. Jag har börjat med rött-, svart- och fullkornsris, bulgur, quinoa och havregrynsgröt med psylliumfrön igen. Vitt ris länge nu, vit pasta. Paulúnprotest (?) men nu känner jag för grovt.

torsdag
aug132009

Jag trodde att det var

I can´t do a wow when I think you gonna leave me now
Are you gonna leave me now
Can´t you be believing now   men han sjunger (som sagt)
I can´t do well when I..
 det låter fortfarande exakt som a wow fast jag vet
dessutom passar det och rimmar på now 
ORD
Hösten (...) i luften* och jag sjunger på sista versen i orange Solhatt.
     Voluminösa hattar blåser av i vindarna från Nordkap.
Paraplyer magnolior synvillor etc. Av med guldskorna. På med hörlurarna.
 Hon sätter sig längst ut på en stenpir, vinden dånar. Vinklade parasoller. Sol snett från sidan. Röd solhatt, breda brätten.

* jag vet inte vad längre, inte ens om det är i luften det sker

tisdag
aug112009

Råkultur

med Ulrika och Polina som precis har kommit hem från Vitryssland. Smarrigaste tillbehören i de vita skålarna, shitake och marinerad bläckfisk.
   

måndag
aug102009

röd Solhatt

Jag piggnade till snabbt, kanske tack vare Echinagard med extrakt av ört av röd solhatt, som jag också köpte (för första gången i livet har jag provat förkylningspreparat). Saknar just nu: Intensivpassen med Robert Udd, kort i september?
Jag igen, i röda solhatten från NK. Allvarlig, kom att tänka på Edie Bouvier Beale "a S.T.A.U.N.C.H. character". Jag har helt enkelt fullt sjå med att hålla i hatten* som gärna slokar och samtidigt titta in i kameran. Så osimultan att det är skrämmande. * Längst upp till vänster = det är faktiskt min hand.

söndag
aug092009

Foton Influens och Influensa

Jag har ont i halsen, hostar, känner mig mör (uppehåll i "1 yoga om dagen i 21 dagar"), har faktiskt aldrig någonsin haft influensa* men nu är jag lite orolig. Kommer jag att hamna i respirator? Finns det plats för mig på KI eller är alla konstgjorda lungor upptagna? Jag har: Bafucin Nipaxon och Ipren mot H1N1. * Vad jag vet, möjligen en oerhört lindrig. Jag har varit förkyld, och hade det varit för ett år sedan hade jag varit övertygad om att jag är förkyld. För ett år sedan hade jag heller aldrig gjort uppehåll i "1 yoga om dagen i 21 dagar". Nu är det svininfluensa.

  

Jag har uppdaterat "om mig"
och "mitt CV" är nytt.
Här står jag och kontemplerar influensan
i egyptisk influens.
Fast det var före.

onsdag
aug052009

Petra och jag, idag

Lång promenad. Skåningen Kaffebar. Latte, ägg- och Kalles Kaviar på danskt rågbröd för Petra, köttbullar- och rödbetssallad på danskt rågbröd för mig. Jag funderade på en baklava men det blev inget. Nära att vi hamnade på Shanti för tredje gången på knappt två veckor. Petra ville gärna äta sushi, så det blev Sushi-Ya. 
   

onsdag
aug052009

Frida Henrik Luke and Nick

Först till Medborgarplatsen, jag åt en falafel. Sedan till Sardin. Henrik drack Dubonnet, jag Staropramen. Jag älskar allt från öst- till centraleuropa. Tilltugg väldigt små oliver. Vi gick till El Mundo, Frida som hade varit och boxats kom. Henrik sa att det är romantiskt att jag har lyssnat på en enda låt (6 mixar) sedan i lördags.
          

onsdag
aug052009

I måndags

I can´t do well when I think you gonna leave me But I know I try Are you gonna leave me now Can´t you be believing now.
     

måndag
aug032009

Jag ställer in ljus

Charlotte mailade foton från i fredags. Här är jag ju! I spetstunika!

måndag
aug032009

Reminiscing other times of life

Just nu 1 yogapass/ dag 21 dagar i sträck (+ 125 raka armhävningarna varje dag). Jag kan göra som Madonna i början av videon till Hung Up (mot golvet). Repeat We are the People. We can remember swimming in December Heading for the city lights in 1975 We share in each other Nearer than father The scent of a lemon drips from your eyes It was still where we´d energized Lie in the sand and visualize

I can´t do well when I think you´re gonna leave me
But I know I try
Are you gonna leave me now
Can´t you be believing now  

Foton från igår, understa förra söndagens.
   

lördag
aug012009

Agnieszkas hallon, sizlar med Charlotte

 

Först till Agnieszka och Nikki för att titta på koloniträdgården. Agnieszka bjöd på landgång, chokladkladdkaka, dammsugare (jag älskar, hon vet!) och After Eight. Dessutom hade jag med mig gigantiska muffins (choklad och marshmallowssmak) och vaniljkrämbullar. Hem och på med spetstunikan. Charlotte jag till Shanti. Något hände med kameran, mörka bilder, går inte att manuellt ställa in ljuset, ska kolla upp i morgon. För att ens få ett foto på Charlotte måste hon sitta blick stilla oerhört länge. Hon tog många fina på mig som hon ska maila. Idag åt jag Mixed Chicken Sizlar, olika marinader: koriander cashew etc. Charlotte valde Mixed Sizlar: kyckling, lamm och scampi. Dessert: Lassi för Charlotte, vaniljglass med kolasås och chokladsås för mig.