lördag
aug232008

Bohuslän

Besök hos Ulla och Lasse, mina f d svärföräldrar på Tjörn i helgen. Jag sover i rummet vid köket. Utsikten är från terassen, rumsfönstret och köksfönstret. 

Bröllop på klipporna när vi åt middag. Först hela sällskapet och sedan fotografering.

lördag
aug092008

Idag

  

fredag
aug082008

Astrid, Ulrika och jag dinerade på Bistro Bohème. Magnus kom också lite senare. Jag åt Gulaschsoppa. Jag straight från en Aha-peel på Stureplanskliniken.

 
Natt hemma. Vy från piskbalkongen. Innergården bläck kulörer.

torsdag
aug072008

.

Grönt (dis kolsyra regn etc) Odengatan 11.38. omaiDiD
fredag
aug012008

Lördag, Studio 44 Roxy

                 Gustav.                                               Kajsa.

   
Jenna och Gunnel.    
  Gunnel och Tilda.
  Hemma till slut eller början.   

fredag
aug012008

Fredag, från Gröndal till Bagarmossen

       Johan och Gunnel.
 
Gunnels ateljé.
Karin.                                                                      Frida.
 
Under jorden på Vanadis sopcentral.  
 
onsdag
jul302008

tekniklycklig:nu

I morse: Det här går inte. Ingen uppkoppling. Nu har jag huxflux köpt en MacBook med mobilt bredband, allt fungerar! Hjärtat slår hårt. Den är så fin.  

lördag
jul262008

.

Projekt från i torsdags och 1 vecka framåt: fotodokumentation. Men adsl-modemet hemma hade slutgiltigt lagt av i går morse. I går: många fina ateljéflyttfoton. Jag väntar på installation av nytt abonnemang, i slutet av nästa vecka eller i början av vecka därpå. Otur att det gamla la av helt, någon vecka i förtid. När det nya funkar kommer alla bilderna Bagarmossen, i dag och framåt på en gång.

torsdag
jul242008

Het torsdag med Karin, Rosendals Trädgård

  

torsdag
jul102008

Petra jag

             åt samosha papadam chicken tikka sizlar chicken vindaloo 
               nan, Indian Queen, Hornsgatan. Vi gick sjuan åttan nian
             105_0001.jpg 94_10001.jpg          
             gymnasiet ihop. Hon har flyttat hit igen, det är underbart.

söndag
jul062008

Polen Diana Moccamaster etc

Jag åkte inte till Graza i Polen förra veckan, avbokade resan dagen innan. Jag hade en vision av kryssningsfartyg. Agnieszka försökte övertala mig att flyga men det gick inte in. Dagen innan: 36 timmar t/r, det går inte. 
Det är inte Karibien det är Polferries. Pratade med Aaron natten efter. 
Även han har rest med denna båt och intrycket var långt från min föreställning. På måndagen var jag inställd på resa, läste om stranden i Sopot. Aaron har också varit där. Graza bor i Gdansk, snart till henne. 
Veckan hemma i stället bl a:
* Sträckläste Tina Browns Dianabiografin (uppehåll i Lars Noréns Dagbok).
* Hämtade paket, Puma RS 100 med guldsula.
IMG_10001.jpg
* Var hos Optikern och mätte pupillavstånd. Köpte så snygga bågar hos Wasa Optik i Göteborg, hittade inga stora bågar i Stockholm och det går inte att använda solglasögon för de är (oftast) välvda. Wasa Optik har udda glasögon, finare än Bågar & Glas. Nu ska jag bara ha dem hemma, som avlastning för linserna, men jag vill vara snyggare än möjligt. Bara det att jag har 1. tätt mellan ögonen 2. smalt ansikte och det går inte ihop med 3. stora glas längre. För sedan det sist var modernt med stora bågar på 80-talet har sliperierna dragit in på glasstorleken som är möjlig att slipa. Problem: om man har smalt ansikte och rätt tätt mellan ögonen och ändå vill ha stora glajjor (sa Optikern). Det syns kanske inte men eftersom ansiktet är smalt blir det automatiskt tätare mellan ögonen (kom jag på nu), hur som helst, mäter man märker man (Ulrika "Du har väl inte tätt mellan ögonen?").  Optikern gav den långa märkliga förklaringen som är svår att återge koncist. Jag frågade ju också hur man gjorde på 70talet när alla hade stora glas. Det var just att sliperierna hade avpassade maskiner för enbart stora glas, som man slutade använda på 90talet. Sliperierna har ingen kontakt med formgivare av bågar. Å andra sidan är väl det bra för då skulle det inte bli några stora bågar alls längre, här. Ett fåtal stora svenska sliperier, bågarna kommer från olika länder. I Danmark är det säkert annorlunda, små företag, olika vinkling. Men nu är vi i Sverige. Och glasögonen är färdiga. Pupillerna kommer att dra ut lite mot höger och vänster (svårt att förklara), men det är inte farligt för ögonen, det är så lite och jag ville ha precis de bågarna. Hämtar på måndag.
* Moccamaster. Enkel form föll för det kungen av kaffemaskin, hade bara ett svagt minne av namnet. Oerhört gott kaffe, jag är nöjd. Handmonterad, håller länge. Enklaste modellen utan automatisk avstängning mycket garanti.
                                 IMG_0053_1.jpg            
* I väntan på Eos 5D mark II (om den nu blir, september, oktober), har jag en ny Ixus, 960, fotona här de första. Beställde från Cyberphoto, hämtade på Norrbacka tobak. Norrbackagatan 48. Adlibrispaketen senaste månaderna (fast det har inte varit så många, läser mindre nu) har kommit till seveneleven. Nu sa mannen (det är ett par som har kombinerad kiosk/ post) att han blev så glad när han såg att jag skulle komma igen "Var har hon varit?!". Det var som när jag fick talongen och tänkte "Äntligen". Han har doktorerat i Ungern. Han sa att man kan välja uthämtningsställe själv, bara att pricka i.

tisdag
jun242008

Sommar

IMG_6373_2.jpg 

tisdag
jun172008

Små foton idag också

                            IMG_6035_2.jpg IMG_6004_2.jpg
                                Gunnel                                     jag


lördag
jun142008

Jacques Brel

is Alive and Well Living in Paris Vitabergsparken med Astrid Ulrika Jenna.
IMG_5744_3.jpg IMG_5758_4.jpg IMG_5777_3.jpg
  närbild på avstånd
Ulrika "det är som om det är ständigt dis över Stockholm när du är ute med kameran Lovisa"  Jenna "Har du med dig kolsyrespruta?" 

torsdag
jun122008

Vid Skanstull

IMG_5704_1.jpg 
IMG_5709_1.jpg 

söndag
jun082008

Sol 8.52, jag är hemma

                              foto från trappbalkongen, innergården 
                                IMG_5700_1.jpg