Korpens Stegtävling pågår mellan 28 april och 6 juni.
Innan tävlingen gick jag provsträcka: 5.8 km och delade med antal steg = steglängd 86 cm. Jag gick 2 339 233 steg under 39 dagar. Man tävlar med antal steg.
Jag bar två stegräknare: Omron Walking Style pro med 41 dagars minne, och som backup Omron Walking Style II med 7 dagars minne.

onsdag
jul152009

Vinster på bild, Ljuv lång sommar

Splitter nya Reeboks för
presentkortet jag vann, inga
Puma. Det var färgkombinationen
som golvade mig, vit lila grön. Ja.
Och pokalen glänser i julisolen.
Och sommaren är i zenit.
   

tisdag
jun162009

jag vann en Pokal

Jag har vunnit en pokal! Underbart. Den ska jag titta på till frukostfilen. Jag är väldigt glad. "Hi Usain! Lovisa here, I won. Oh, you´ve already heard?".

söndag
jun142009

Karin

Pratade just med Karin som gratulerade till vinsten "Du är galnast i stan, nu är det bevisat". Åh, det är stort. Jag putsar fönster, det regnar men inte mot rutorna. Jag är allra galnast.

onsdag
jun102009

onsdagens S

Stegtävling, fortfarande osmält bravurnummer, jag är en stolt kvinna. Nästa riktiga mål är i september, då ska jag försöka göra något stort igen. Skatteåterbäring; fet inbetalning på ena Skandiakontot igår. Jag har semester 3 veckor från idag, allt ska bli klart hemma nu, jag börjar med att städa. Någon dag bakar jag Torsten Ehrenmarks sanssa citronfromagetårta. Den vi fick hos Gunhild, styrelsen för Vänföreningen för Svenska Studenthemmet i Paris för några år sedan. Huvudrätt dillkokt kött. Trädgård i Täby, Gunhild bar mönstrat förkläde, 60-tal. Hon har varit franskalärarinna, flyktig page, nätt uppenbarelse. Jag sitter med MacBooken. Har precis sett Vem tror du att du är, först med Stephen Fry, sedan med Nigella Lawson.

söndag
jun072009

ja! 39 dagar är över

Några ord, jag är trött (och fri, som efter stormen: en galen stegtävling). Inte i kroppen men trött på att lägenheten är en total disaster, jag ska storstäda. Till slut trött på att gå omkring i blåst regn kyla eller gassande sol och blockerande människor och jag måste fortsätta. Trött för att jag inte hunnit sova senaste dagarna. För att alla dagar varit likadana, och ganska stressande trots att jag varit ledig hela 29. Jag har haft absorberande totalt fokus på denna tävling. Nu kan jag göra allt igen. Jag behöver inte oroa mig för stegräknarna. Mardröm: tänk om jag ramlar och båda går sönder? Senaste dagarnas finalrush är dels: jag vill ha marginal, jag har krafter kvar, jag är Usain Bolt och så är det mannen som dykt upp som tvåa med jämna mellanrum som inte registrerat sina steg varje dag utan kanske en gång i veckan, som i tisdags*; fram till måndag etc. Tänk om han plötsligt bara, sista dagarna också är Usain Bolt och har tagit semester och går 99 999 steg/ dag och går om? Om han nu gör det vill jag eliminera risken totalt: för att det skulle vara nog. Men att han skulle få den galna idén och ha krafterna är orimligt?! Att gå 99 999 steg/ dag. Men som sagt, om. Vem vet. Jag fick den ju. Blixten slog ner som ett åsknedslag, också i tisdags: att sista dagen (igår) gå hela dagen och ända tills båda stegräknarna stannade: på 99 999 steg. Då skulle jag inte hinna sova alls, eller kanske någon timma. Men igår kände jag att nä, jag klarar inte det måste få sova = tecken på måttfullhet. Jenna sa igår "när du sa att du skulle vara med visste jag att du skulle vinna, du är så bestämd". Henrik sa "du har sån energi Lovisa". Bestämd + energi + envis som en gris = nice kombination. Men nu ska jag softa lite. Jag är Usain Bolt, jag är Evy Palm, jag är bestämd och har inte ont i fötterna, jag är ett krutpaket och en virvelvind. Varje sekund är ett steg, varje fallen stjärna jams (bästa från Jamaica).
* Upptäckte jag när jag loggade in på kvällen. Väldigt stressande när någon registrerar så sällan.

söndag
jun072009

39:e sista dagen, igår

       

lördag
jun062009

igår + torsdag

  
          Sömn knappt 4 timmar. 
          Finalrush är ordet. 
80 000 steg är alltså 6.8 mil.                          

torsdag
jun042009

igår + tisdag

Finalrush i alla fall, kan inte släppa. Bestämde mig tisdag; imorgon, ännu en ledig dag. D v s maxa* när jag har chansen. Nu längtar jag till söndag.
 
* Och så kom jag inte över 80. Jag är besviken.
Jag gick hemifrån tjugo i elva med knappt om tid. Och nej.

tisdag
jun022009

igår + söndag

 
Jag hinner/ pallar helt enkelt knappast över 70 000, måste diska handla laga middag pausa tvätta stryka se Hjälp jag är med i en japansk tvshow pyssla om lavendeln som frodas i solen (och tränger ut pelargonerna) smörja in mig med spf 50 med jämna mellanrum (jag använder cosmeceuticals) etc. Igår röstade jag, på Centerpartiet. Och hämtade Apokalypsens gosiga mörker på Stadsbiblioteket, den hade jag reserverat. På kvällen mötte jag min granne* Göran med dottern Saga på cykel, Västerbron, 1 & 1/2 varv kvar (det blev bara 1). Varje gång vi ses babblar jag stegtävlingen och vill oerhört gärna flasha mina stegräknare. Han är mållös sa han, upprepade flera gånger. Han sa "akta fotlederna" och "man kan bli lurad av endorfiner". Jag sa "... det är inga endorfiner som lurar mig, nu är det ett jobb som ska göras fram till lördag". Fast sen sköljde de över mig, vägen vid vattnet till Skanstull. Sjok av kaprifoldoft, hög himmel med molnstråk. Varm luft i fickor, omväxlande kylig. Marginal till tvåan igår ca 202 000 steg.   * jag har fått världens bästa grannar 

Härom kvällen läste jag Masai Chai. Åh.      Dagens musik.

söndag
maj312009

igår + fredag

 

lördag
maj302009

2 hungriga kvinnor åt vegetarisk s k lyxbuffé på Hermans

Lunch med Kristina, min fantastiska f d (sedan 04) svägerska som är på besök från Göteborg. Hennes man springer Stockholm Marathon för 8:e gången. Vi pratade om att det faktiskt är ganska häpnadsväckande att jag går ett marathon om dagen i 39 dagar. Och jag har inte ont någonstans, inga blåsor ingenting. Vilken PT åt mig själv jag plötsligt är (gratis); metodisk balanserad (yes sir) målmedveten långsiktig. Tävlingen har verkligen inspirerat mig. Kanske blir det Stockholmsmara nästa år, exempel på träningsupplägg finns på deras sida. Hjärtat bankade när jag såg alla kämpa över Västerbron, leder Evy Palm nästa år?
  

fredag
maj292009

igår + onsdag

 
Onsdag en mellandag, jag laddade inför första dagen med 4 kompletta varv runt Stockholm. Idag skriver Korpens stegtävling om mig på sin hemsida: Puman Promenerar.
Så här promenerade puman repeat *4 (- nästan, för Puman/ Askungen var sent ute p g a diverse göromål och vid midnatt förvandlades gyllene vagnen/ stegräknaren till skrot/nolläge) sträckan om ca 6 mil som ungefär tar 9.5 timmar nu:
S:t Eriksplan Fridhemsplan utsidan Rålambshovsparken Västerbron vägen genom Tanto koloniområde: Hornstull - Skanstull bakom Eriksdalsbadet gamla Skanstullsbron Bohusgatan Ringvägen Renstiernas gata Katarinavägen Slussen Skeppsbron Kungsträdgården Arsenalsgatan Nybroplan Nybrogatan Östermalmstorg Jungfrugatan Östermalmsgatan Odengatan S:t Eriksplan. Underbart med lite svalare väder, regn också förutom att masai sensor tål fukt dåligt, måste vila på sidan över natten.

onsdag
maj272009

igår + måndag

Mad Masaiwoman aka Lovisa Puma inleder slutspurten.
 
Vårt lag är på placering 36, andra på 120 av 2384 lag! Jag är på placering 1 av 21322. Marginal till tvåan: ca 127 000 steg.
Ewa har rätt, jag är fanatisk. Mats har rätt, jag har fullständigt gått bananas. Jag gick bazooka men inte från ingenstans. Mitt alter ego, bazookan. Jag visste men inte de.

måndag
maj252009

igår + lördag fredag torsdag

    

söndag
maj242009

jag längtar efter något annat nu

Jag längtar efter Eriksdalsbadets 50metersbassäng, efter en Dark´n Stormy med mycket is under mörkt gröna kastanjeblad med Henrik och Sara. Efter att läsa en tidning på en parkbänk i timmar, jag är lycklig.      Dagens musik.

lördag
maj232009

don´t mess with new Evy 2

Ge gärna denna hängivna massaj en match men rent spel.
För någon vecka sedan slog det mig "stegtävling plus jag = a match made in heaven". Apropå match.

torsdag
maj212009

igår + tisdag

Nu blåser vi på lite.
 
Hm konstigt, en ikon som den längst upp på Omron som ser ut som BT började blinka igår (bredvid t ex texten 2 days before). Jag har bytt batteri två gånger men den fortsätter. Allt funkar dock ok. Tur i alla fall att jag har Omron Walking Style II också.

tisdag
maj192009

igår + söndag lördag fredag

    

söndag
maj172009

kväll i Enskede

           

lördag
maj162009

Aril Brikha, Jennas födelsedag, grill, melodifestival, formtopp

Känslan när man kommer upp på Västerbron, motljus Aril Brikha. Formtopp väntar på tisdag*. I kväll blir det soft i Enskede, Jennas försenade födelsedagsfirande. Vi ska grilla och så blir det melodifestival, Malena. Jag kan ta ett varv runt Enskede under röstningen. Idag har jag äntligen sovit ut ordentligt. De elva timmarna onsdag torsdag räckte inte långt med tanke på hur lite sömn det blev under 7 dagar. * Och framåt, jag längtar mycket. Hade tänkt från nu i veckan men hinner inte, annat i kalendern också.