söndag
feb222009

Brunch på Kvarnen, Henrik Peter Josefine

   

lördag
feb212009

.

onsdag
feb182009

Boards of Canada, paket


Detta är mezmerising. Jag är ledig en vecka. Brunch söndag? Ja. I morgon kommer en Håkan och kopplar in spisen, gasen äntligen. Besiktning av arbetet och så måste vi bestämma tid för sista de gjorde var en ful fogkant runt mosaiken i köket som måste tas bort, dessutom (Bartek hm.. ) är blandaren L Ö, S sitter inte fast i hålet han gjorde = allvarligt. Och så flax. I lördags beställde jag Jan Marini från Skin-etc.com. Fed-exkillen ringde för en stund sedan 1 1/2 minut från mig, fick paketet i min hand. Cosmeceuticals. Förut gick jag på Stureplanskliniken lightening peel åren 2005 -  i höstas och använde Mene & Moy, nu Jan Marini. Peelerna gör jag hemma, handlar från Skinlaboratory. com. Extremely smart less expensive. Man kan köpa Jan Marini på utvalda skönhetskliniker men trots fed-ex express + dålig dollarkurs mycket billigare så här. Jag "vilken flax!" fed-exkillen "nån gång ska man ha flax". Och så något märkligt, jag provar mig fram med ångkokaren. Just nu kokar jag fem ägg. Man häller i 60 ml vatten och så fem ägg ovanpå i ånginsatsen. 11 minuter = vare sig hård eller löskokta. 60 ml är inte mycket, jag inbillar mig att äggen ska explodera. I lurarna The experience of swimming.

fredag
jan302009

halva Badrummet är Kaklat

Agnieszka har översatt från svenska åt mig så de vet varför: Bardzo chce wam podziekowac za pomoc w zeszly wtorek z kafelkami, drzwiami, toaleta; To bylo bardzo mile z waszej strony i dlatego tez kupilam torta dla was alepo czasie stwierdzilam iz ten tort co otrzymaliscie odemnie byl za maly (jest was bardzo duzo) dlatego tez chce wam ofiraowac jeszcze jeden wiekszy aby wystarczyl dlawszystkich! z pozdrowieniami Lovisa. De har hjälpt mig så mycket, tre mest. Så fort det kommit kakel eller badrumsinredning eller när jag behövde vatten när röret var kapat, vad som helst, är det killen i röd tröja som fyller upp en hink åt mig. ZZz pozdrowieniami.

tisdag
jan272009

Igår, Middag


Ulrika Jenna Gustav och jag på JT. Dessert Crème Brûlée.

söndag
jan252009

Frida Gustav Kajsa, lördag

  
  
   
  

Fridas Vernissage i går. Jag går dit i veckan, ser i lugn och ro. Stimmigt immigt. Jag filmade. FilmFilm. Sedan till babs där var stängt öppnade fem, vi gick till hotellet mittemot Lydmar, minns inte vad det heter. Jenna och jag åkte till mig för att hämta en flaska vin, och sedan äta indiskt vid S:t Eriksplan. Efter det till Nacka: överdådig utsikt, Kajsa och Gustavs förlovningsfest. Kajsas föräldrar Öbarna spelade gitarr och sjöng.

fredag
jan232009

Henrik

och jag på Rival. Om en stund
klinker till köksgolvet, rött?

torsdag
jan222009

Gentlemen take of course Polaroids

Dagen. Jag gick upp fem, snabb frukost, filmjölk gröt går inte att laga. Mecka med vatten, med allt man måste mecka med när inget kök finns. Halv sju t-bana till Maria Prästgårdsgata för yoga. Sju där. Jag kom inte in i porten. Tjugo minuter, inte. Vad göra? Jag vill inte hem till byggarbetsplatsen, nio har jag en tid att passa. Promenad runt Stockholm. Halv nio var jag tillbaka, kom fortfarande inte in. Ringde Peter som jag hyr av. Han jobbar för Lärarförbundet, deras lokal ligger längst ner i huset, där var ingen. Alltså ingen yoga, ingen frukost, tid att passa, nio. Hm. Hemma igen elva för att fylla stor hink med vatten eftersom allt vatten i hela huset skulle stängas av mellan 12 idag och 13 imorgon. Inget vatten, ingen dusch, ingen toalett. Nada. Jag kom elva, vattnet var redan avstängt. Vattenröret kapat. Då blev jag arg. Bartek?! Göran Christer, drog med dem ner i källaren Vad är det här? De snälla killarna som jobbar hos oss. Jag fick vatten. Bartek behövde inte laga röret ("the" rör, huvudröret till hela huset), de fixade och trixade. Nästa vecka får de Zoegakaffe gigantiska Brownies vatten/ läsk i Emmakoppar Bonheur & Amourglasen har jag tänkt (fast Bartek beordrar om rörkapning 1 timme i förväg). Förra tisdagen lovade han lägga offert för köket i min hall, jag skulle besluta till onsdagen & säga hur jag ville göra. Renovera köket eller inte (ingår inte i stambytet). Fine. Jag kommer hem tisdag, ingen offert. Han har glömt! Jobbigt. Öppnar köksdörren. Köket är urblåst, allt rivet, gasspisen borta. De rev köket INNAN offerten. Göran "De är modiga, det måste man säga". Jag "Var är min spis?" Bartek "Ville du behålla den?". I DAG fick jag offerten. Spisen i fredags. Fortsättning dagen: Ringde Peter "Porten har gått i baklås förut". Jaha ja. Till IKEA, köpte överskåp, hemkörning i kväll (jag väntar på det NU - mellan 18 och 22) Och NU precis när jag skrivit detta, kom det. 21:10 ringde budet klockan är 21.24. På väg från Ikea, i Västertorp steg Caroline på t-banan. Hon bor där. Wünderbart. Vi pratade lite blogg. Hon hade läst min boklista och tänkt "Den. Och Den! Har jag läst! Den. Och Den! Vill jag läsa!". Caroline! Jag funderar på att börja jobba lite hos Gudrun igen, för alla människors skull. Caroline "Prata med Annie, gör det!". Det här blir långt men det är fiktivt: stora bokstäver. Jag hoppade av vid Zinkensdamm (röd bana från Fruängen) lagade middag i lokalen nu kom jag in, yoga etc. Tillbaka hemma 18. Strök. Vad har jag gjort egentligen? Tre timmar ur livet är borta. Jag messade Hoppsa. I morgon ska vi luncha. Jag har testat filmfunktionen i kameran. Jag TALAR i mikrofonen. Snart rörliga bilder. Till dess tar Gentlemän Polaroider. Jag älskar när han sjunger Polaroids. Jag talar så tyst i mikrofonen. L å n g sa mt. Det blir LovisaFilm.

tisdag
jan202009

Swedish Stylish favorite Greenish

lördag
jan172009

Gunnel är i TV!

lördag
jan172009

apropå NKs workout*, Jane Fonda Robert Udd

F&s våren 2005 till juni 2006 gick jag ibland fem pass i veckan ibland tre, oftast fyra. Optimalt två intensiv, ett ki, ett puls. Intensiv lördag 11 Kungsholmen, puls 19 Kungsholmen söndag. Ki svårt beslut, 16 Kungsholmen lördag kolliderade med bästa Intensivpasset samma dag på förmiddagen, det blev oftast torsdagar Ki Ringen och något Intensivpass någonstans i mitten veckan, ibland Hornstull. Kl. 11 lördagar Kungsholmen var hype. Kö ofta långt utanför speciellt september oktober november januari februari mars. 105 personer tar stora salen Kungsholmen, biljettsläpp 40 minuter innan stjärnpasset med Robert Udd.
* NKs varuhus i Göteborg hade en våning workout på 80talet

söndag
jan112009

Petra, ljus

Petra och jag träffades på Blå Porten, vi åt lammfärsbiffar.

Strandvägen Skeppsbron Söder Västerbron till Mellqvist.
Varför låter inte Squarespace det som fungerar vara?
Dag fem med kameran, trehundra sidor manual utskriven.
I helgen ska jag om jag hinner läsa mer om att ställa in ljuset.

Vi tog långa promenader lyssnade på samma musik simmade cyklade genom högstadiet gymnasiet tränade på NK´s workout (jag i neon Petra diskretare förresten var jag aerobicsinstruktör gympasalen gymnasiet). Heldag idag. Snart igen (det mesta är snart). Åh. Jag får bada bubbelpool bastu sova fly STAMBYTET hos henne.

lördag
jan102009

Petra, mörk

Till Copacabana, Café Piastowska snart, med Anne-Li och Lena

också. Vi gick ESMOD Paris tillsammans Petra Anne-lie och jag, Lena gick LISAA. Petra och jag Göteborgs Tillskärarakademi 1991, innan vi gick ESMOD. Jag har skrivit det här förut, fascinerad över att det är länge sedan men ändå nära. Minns lika tydligt när jag var tre år och skulle till fotografen. Det var i oktober -73 (såg jag bakom fotona). Petra! Superlativ. Vi ses snart, det är fint.

lördag
jan102009

Everything You Need is Love a Yogamat and Powershot

*Kajsa och Gustav är förlovade. Jag är bjuden på förlovningsfest. *Pratade med Mattias bredvid, som precis varit i Köpenhamn. Toastolshängningen blev inte rätt och kaklet byts ut nu. Han hade beställt en sort men det fanns inte tillräckligt och då hade man bytt till annat vitt 10 *10 cm på eget bevåg. Det håller man på att ändra. I dag ska Petra och jag till Café Piastowska. *Jag älskar min Powershot, den är tack vare Peter, sant; precis lagom på gränsen stor så att den kan vara med behändigt alltid. *Yogamatta, nu har jag en på vardera stället. Hemma, Maria Prästgårdsgata. Torsdag fredag åkte jag dit tidigt, provade. Space. Där tvättar jag håret (funkar inte i källaren), kokar pasta och gröt (inget kök hemma förrän i februari/ mars). Pasta + Havregrynsgröt = min basföda. Sist torsdag fredagens repeat.

* Allra sist. Man slog ut gipsplattan i taket badrummet åtta i morse. Jag är exalterad, rymd nu, this is heaven, högt i tak när jag duschar.

tisdag
jan062009

snart allt i Rummet

I morgon börjar stambytet. Jag måste flytta hela hallen köket badrummet in i rummet. Jag bor redan trångt. I går stötte jag på damen en trappa upp som igen sa "Ring bara på om du vill bo hos mig! När du vill! Jag bäddar åt dig. Bara kom. Stackars dig". Hon har genomlevt två månader i byggdamm, hon erbjuder mig en soffa. Vilken karma. Titta på snygga män & kvinnor här. En idol: Shirley MacLaine. Två dokumentärer i jul, Shirley MacLaine, Ernst-Hugo Järegård.

måndag
jan052009

Backup etc

Att förlora nyårsfoton fick mig att tänka på backup. Externa hårddisken har legat bredvid datorn, flyttade den hemifrån i dag. Onsdag köper jag ännu en 320 GB. Tre platser, tre hårddiskar. Och onsdag kommer Powershot G10, jag kunde inte vänta. Planer 2009: funderar på att gå 160 mil under 39 dagar. Fotografera. Peter puffade för Photoshop också. Kom på att jag gått en grunddistanskurs 2000, minns ingenting, med FinskSvenska Folkhögskolan tror jag den hette, Haparanda? Vi "möttes" i ett webforum. En kille som skrev fåordigt enda som fastnade, Leif. Meningarna ofta inte mer än två tre ord, standard tre som jag minns det, han gillade ny rad. Det blev kul. Mattias och jag hade hur roligt som helst över hans sätt att uttrycka sig..

söndag
jan042009

på SevenEleven

Odengatan, hörnet Sveavägen vid sex. Jag skulle köpa frimärken, posta ett brev. Killen i kassan väger "Det blir tolv kronor". Jag "Jag har plockat fram elva.. vänta lite..". Han "Priset är höjt".
Jag "Jaha". Han tittar på brevet "Vilken fin handstil du har. En handstil säger mycket om en person. Målar du?" Jag "Nej jag fotograferar". Killen som har lika stora ögon som jag men längre ögonfransar "Mmhm.. Nu har du två brevlådor att välja på. Utanför här, precis runt hörnet till höger. Eller om du ska mot Odenplan en lite längre upp på gatan"*. Jag "Jag har redan sett ut den här utanför". Killen "Jaha". Jag går ut, sätter på mina frimärken, han kommer ut, tänder en cigg, ser på mig. Jag står vid övergångsstället, plötsligt börjar jag springa. Odengatan fram. * kanske inte exakt

torsdag
jan012009

Fantastisk Nyårsafton, borttappad kamera

När jag kom hem var kameran borta, alla nyårsfotona. Tredje kameran sedan sommaren 2005. Första tappade jag rakt ner i ett stengolv från en hög barstol när Karin och jag var ute. Senare på kvällen vaknade den ur koman och fungerade natten efter när Graza Anna och jag var på Münchenbryggeriet, franska dj:s rök laserljus. Slutgiltigt dog den runt femtiden morgonen när jag fotograferade en hare vid Stadshuset på väg hem. Och jag kom hem, startade datorn och beställde kamera numero due. Andra fungerar än men jag ville ha bättre och köpte ny i somras. Den var dock komplett drulleförsäkrad. Alla nyårsfotona, nu blir det ord. Så supersanslöst trevlig nyår hemma hos Jossan och Peter, middag med Simon Annika Jenny Jenny Anders, alla nya bekantskaper. Josefine och Peter hade gjort så fint, t o m tapetserat en vägg natten innan. Svart med blommor i relief. De hade gjort snittar och tilltugg med bl a renskav räkor lax och till det rosévin med svarta vinbär. Förrätt anklevermousse med fikon. Huvudrätt hummersoppa toppad med citronphiladelphia och till det spröda filodegsinbakade oststänger. Dessert citronfromage inuti citron. Vi skålade in det nya året i champagne. Hur i ord beskriva? Vilken bra början 2009 fick. Ena Jenny sa att jag var lik hennes faster Maggan. Jag blev glad av hennes beskrivning. Sedan åkte vi till Berns, många foton från Berns. Men de är borta. Sista anhalten var Max. Jag tog ett foto på hamburgarmenyn, sista. Sedan tog vi taxi hem, fem var jag hemma. Jag har varit på Max i kväll, den fanns inte där. Jag var så ledsen förut men det är bara att acceptera. Och nyår var vacker, tänkte på kvällen runt staden idag.

tisdag
dec302008

underbar rödhårig Sofia, Tintarella

di Luna. Åh vad roligt ses. Hon är på julbesök från Köpenhamn.
Sofia vinkar, någon öppnar dörren, en skugga.

tisdag
dec302008

det blir nog Guld

nyårsafton, guldtunika*. Guldiga ögonlock Guldsneakers. Jag stryker. Har sagt upp DN SVD snart stambyte mental & faktisk förberedelse. Mera nyår; middag glam anka hummer champagne utsikt över vattnet. Jag lyssnar på Green Gartside, You live to love another day where the words are hard and fast you talk of nothing new but the past, forgetfulness has brought us near.
* lite Peter Panstuk, jag ska till Josefine & Peter