tisdag
apr212009

Till slut

har jag lyckats få bort allt silikon runt spisen, så lång tid det tog. Snart lägger jag på nytt och regnet hänger sedan länge i luften.

måndag
apr202009

ingen schnitzel idag, snart schnitzlad bana

Förra lediga helgen pallade jag inte att ta tag i allt som är kvar, ville bara göra annat. Nu ok. I lördags gnuggade jag bort resten av silikonet i badrummet, i går rykte golvet i rummet. I dag silikonet i köket. Måste vara oerhört lätt på hand, få inte skada spisen. Sedan the big issue; lägga på nytt. Robert Almströmsgatan bjuder på snart sommarljud för fönstret är öppet. Yoga om en stund. Jag har sett Joyce Carol Oates i babel igen. Jag har provat Omron Walking Style Pro och jag har fått blåsor av skorna. Jag måste mäta min rutt. Jag hängde en tavla och tog ner den, Bronia och Tylia.

fredag
apr172009

Vi stiger längre in i centraleuropeiska köket

  
Moldau Agnes Jennie. Schnitzel tjeckisk potatissallad tjeckiskt öl ZUBR. Apfelstrüdel österrikisk flagga. Jenna mixade musik.
  

torsdag
apr162009

Café Piastowska

   
Vi firade att Polina har fyllt 30 år. Mycket trevligt. Soppa, schnitzel.
  

torsdag
apr162009

1969 är mitt U n i V e r s u m nu, the beach at redpoint

  

söndag
apr122009

spegel sol söndag snart sommar

   

tisdag
apr072009

Complete Velosis

   

Det kändes inte 100 igår, Eutopia är en lätt snabb sko, inte så dämpad. Jag ska gå långt d v s behöver ingen snabb lätt sko, däremot dämpning. Men killen på Löplabbet var inte inne på
mitt spår. Jag tänkte att han borde veta bäst. Men idag: nej.
Så jag lämnade tillbaka dem, köpte de jag tror på.

måndag
apr062009

Complete Eutopia

      Euforia?

Dessa blev det.

söndag
apr052009

Sunday with light

Petra och jag lunchade på Moderna. Långpromenad mot Blockhusudden, kaffe och kakor i Rosendals trädgård. 

lördag
apr042009

Dark n´stormy Bossanova

    

Henrik bjöd på Födelsedagsdrinkar på Zink. Cosmopolitan brända mandlar oliver. Drink 2; Bossanova för Henrik, Dark N´Stormy för mig, Bermudas nationaldrink. Bådas med rom, min mörk. Jag fick en vacker väldoftande fransk Lavendel i grön kruka. Vi matchade varandra och oliverna Cosmopolitan, grön jacka rosa skjorta/ tröja mörkgrå byxor. Vidare till Söders Hjärta, Sara och Emma. Vi pratade marathon att gå etc.

onsdag
apr012009

Triangles and Rhombuses

Göran min snälla granne har redan kört allt mitt skräp till sopstationen sa han i måndags, "Nu kan du fortsätta med ditt liv". Veckan bl a hämta Omron Walking Style Pro med 41 dagars minne, tre extra batterier. Löplabbet, prova ut skorna, måste vara Puma. Bakelser ? påskägg ? till Saga och Göran. Nya silikonavslut kök + badrum. Ganska svårt upptäckte jag. Fogen är dessutom mellan koks och mellangrå, de nyanser som finns.

tisdag
mar242009

babs, Farah Diba

     

Vi såg Drottningen och Jag, Nahid Persson Sarvestanis film om Farah Diba. Babs; stor kycklingsandwich + side order nudelsallad + brooklyn lager. Det var drömmen om brooklyn bridge. Timmarna försvann med Ulrika, som vanligt och snart igen, snön försvann kylan försvann motvinden försvann. 

måndag
mar232009

Café Piastowska

      
Med Petra och Anne-lie. Anne-lie! Nu och svunna tider. Rustik potatissoppa öl från Gdansk Schnitzel Belwederski med surkål kaffe chokladsås vispad grädde rom. Hemlig atmosfär, spets.

lördag
mar212009

Magnificent

Köket är ju fantastiskt. Vad gnäller jag om en inte spikrak silikonkant för? Badrummet; I will do it, I´m a perfectionist. Nu har jag rensat källarförrådet. Tvättat sex maskiner till Emmaus? Myrorna? Ska kolla upp bästa. Göran och hans dotter Saga blev eld lågor över det jag skänker/ slänger. Prinsesstyger för en nio?åring. Silver silke lila rosa garner etc pärlor band i siden pennor i alla färger. Bartek jobbar på även en lördag, snart med vinden i nio (hm var det inte sju?) månader. Emmaus? får Agnès B, Miu Miu bra grejor = stash. Saga skimrande silke. Jag ett skönt tommare källarförråd. Fyllt av garner. Göran ska köra mig med grejorna. Jag har varken körkort eller bil. Påminner mig om Catarina som åkte till IKEA Paris för att köpa soffa, köpte den, ställde sig på parkeringen med tvåsitsen och fick skjuts hem.

fredag
mar202009

jag tvivlade på att det någonsin

Äntligen livet tillbaka, igår fick jag nyckeln. Men silikonet är så fult pålagt att jag redan börjat ta bort det i fem hörnen (jo fem) i badrummet (+ sen i köket) .. evighetsprojekt, måste fixa finishen själv*. Jag frågade Bartek och Ragnar igår när de var och tittade "Tycker ni att det här är snyggt gjort?". Frågade flera gånger, "Kan ni säga att det här är ordentligt gjort?". Inget svar, Bartek såg upp i taket. För svaret är nej. Orkar inte slösa tid mer och så blir det fult detaljjobb igen. Grannen snett ovanför var inne lånade tvättmedel och kollade in min spis, admiring my spis. Jag älskar min spis. Foto när silikonet är fixat. I helgen ska jag rensa källarförrådet. Karin & jag var på Nationalmuseum såg Prerafaeliterna. Sedan Bakverket, Bondegatan längst ner förbi Erstagatan. Boards of Canada.
  

Olivbröd med marinerad rostbiff & avokado sesamfröbeströdd sallad gudomlig dressing latte & tung kardemummabulle för mig. *om det ska bli något & finish är allt

fredag
mar132009

*

Förra veckan trodde jag köket skulle bli helt klart men det blev det inte (nästa vecka? april?). Igår målade Bartek om (.. fel färgton i fredags, det var inte han som gjorde det). Det är lite annat kvar ännu. Det är Karins och mitt kök som inte är färdiga. Kanske var vi de enda som gjorde om från scratch (+ komplikationer som det varit hos henne också. När jag var uppe häromdagen och frågade efter Bartek och hur det går höll hon i en bräda "det är kris.. det är den här.. ").

onsdag
mar112009

Vetekattens Semlor

GräddenpåmosetFlorsockerGräddanavbakverkEnäktaGräddhylla.

måndag
mar092009

Byggfabriken

har tapeter också. Påminner om William Morris. De skriver:
Tapeter tryckta med originalvalsar i en tapetmaskin från sent 1800-tal. Färgen som används är en linoljeförstärkt limfärg helt utan synteter. Ytan är extremt matt, ca 1 på glansskalan. Färgen är ljusäkta och ytan är tvättbar.
Pigmentåtergivningen och ljusupptagnings-förmågan är optimal och skiljer sig radikalt från modernt framtagna tapeter som har en syntetisk film på ytan vilken reflekterar bort ljus och dämpar lystern.
I Byggfabrikens urval finns tapetkollektioner med mönster från olika tidsepoker och stilideal, från gustavianskt 1700-tal till funktionalistiskt 1940-tal. Tapeterna skall kantskäras vid uppsättning. Rullar om 10 meter.

Jag är ypperligt nöjd med beslagen.
söndag
mar082009

idé Mårbacka New England

* Klinker i hall och rum, jag har vitt i köket, grönt i badrummet. Jag tittar i Byggfabrikens katalog, mitt nya Mekka. Funderar på vitt/ matt rött i klassiskt mönster. Blir fint till 1. Hallens chokladbruna väggar (upp till hatthyllan, ovan den vitt välvt tak). 2. Rummets pärlgrå vägg. * Mårbacka; först om två tre veckor kommer de stora pelargonerna. I fönstret två övervintrade. * Förra nyår spelade jag in en dokumentär om Glenn Gould, ser nu. New Englandlandskap fast Toronto höstskrud super 8 60-, 70-tal etc.

lördag
mar072009

Prio

i helgen, sedan igår 16 då de målat klart, få ordning. Så oerhört mycket att göra så sedan dess rush, bara det. Det kommer att ta tid. Beslagen jag köpte till skåpen inte fina ändå, i dag köpte jag nya på Byggfabriken. Högbergsgatan 29, har helt missat fast jag ofta går den gatan upp. Där fanns snygga strömbrytare. Jag har letat så mycket efter andra än de som plötsligt sattes upp men inte hittat. Måndag Mårbackapelargoner i dag ett durkslag från Muji söndag putsa fönster snart 1. Rensa källarförrådet. 2. Lägga om golvet, kanske till sommaren orkar inte nu för jag vet inte hur jag ska göra med alla möbler/ saker.