Entries by Lovisa (4)

måndag
jan222018

Ja

.. Nu är det bloggpaus! Har fixat och organiserat våren 16 – sommaren 17, kolla . Helt enkelt radiovila och så får vi se när andan faller på igen. Antagligen till våren/sommaren. 

fredag
aug152014

Hagaparken 

 
Vasuma Cottonmouth Tortoise från 2008. Snyggt att det blev en nästan horisontal linje rött i ovankant.
Jag läste om Hagaparken på stortavlorna som är utplacerade här och där, sedan 1995 är Hagaparken Nationalstadspark. (Röd solhatt). Astigmatism är min ism. I sommar: Selma Lagerlöfs En herrgårdssägen, Christopher Isherwood Farväl till Berlin i i nyöversättning av Leif Janzon och med eftervård av Lotta Lundberg, och Agneta Rahikainens biografi över Edith Södergran. Ett sammanfattande ord är s...r. Explicit. Efterord ska det vara. Robin Williams! Döda poeters sällskap. Stellan Skarsgård i DN "hans hjärna gick på högvarv". Apropå Stellan, när vi skulle kolla film en kväll hos Graza och försökte hitta en engelsk som inte var dubbad till polska utan med undertext; vem dyker upp i varenda om inte Stellan; än som medeltida trollgubbe, än som rysk bov (det sista hittade jag på, minns inte eller snarare, lade inte på minnet). Har gett mig på Knausgårds trea igen. Strandade runt sidan trettio sist, har börjat om. Graza älskade de svenska böckerna, jag pratade mycket gott om hans etta och tvåa, har beställt dem till henne... Och nu tycker jag mest om den här (tack Graza!).

        

Hans överciviliserade, dekorativa och fint tecknade örnprofil gav honom en apparition likt en fågel på ett kinesiskt broderi. Han var mild, liksom undflyende, men ändå märkligt kraftfull, statuariskt kraftfull som en snidad figur i en helgedom. Jag lade återigen märke till hans vackra engelska, och de siratliga handrörelserna, när han visade mig ett Buddhahuvud av sandsten från 1100-talets Khmerrike, placerat över hans säng: "det vakar över min slummer". På den låga vita bokhyllan stod små grekiska och siamesiska och indonesiska statyetter och byster av sten; de flesta hemförda av Bernhard från hans resor. Bland volymerna av Kunstgeschichte, fotoreproduktioner och monografier om skulptur och antikviteter, noterade jag Vachells The Hill och Lenins Vad bör göras? Lägenheten kunde lika gärna ha legat långt ut på landet; det hördes inte ett ljud utifrån. En stadig, förklädesprydd hushållerska serverade middagen. Jag fick soppa, fisk, en kotlett och mellanrätter; Bernhard drack mjölk, åt enbart tomater och skorpor.

onsdag
jan022013

encore un jour

Innan jag gick hemifrån i dag.
Jag har varit på IntervallFlex.
Nu ska jag baka morotsmuffins.
 

fredag
feb052010

Stadsbiblioteket

Jag var på biblioteket, satt i en läsesal, såg Jan-Olov. Monika och Jan-Olov höll i bokcirkeln jag var med i 2006 (och de sa att jag är välkommen tillbaka när som helst som medlem för alltid "du behöver inte läsa böckerna, bara kom hit" vilken fantastisk komplimang) men så blev det lite lurigt med en kille där eller ungefär 5 % berodde på det (Gunnel sa "fattar du inte att han stöter på dig" haha märkliga saker den mannen sa, man och man förresten han var 22 och 1.52 (faktiskt) och jag är något längre (1.83) och äldre, men vad betyder ålder men längd.. hm ord betyder något, man kan inte säga vad som helst Gunnel sa han är som en sällsynt planta som fallit ner på jorden.. en annan historia en dag kände jag att någon krafsade mig på ryggen, t-banan S:t Eriksplan. Det var han). Allora (vi byter från Östeuropa till Europas ytligaste språk). Jan-Olov och jag ca 18.04 Stadsbiblioteket fredag. Vi pratade Karin Boye Kallocain, Gunnar Ekelöf, bilder av människor som står i vägen för verket, att låta saker vänta, Joyce Carol Oates, att hon funnit kärleken igen, omgift. Jan-Olov har Blonde på väntelista. Vi pratade Marilyn Monroe Prinsessan Diana och så sa han vinka till mig när du är här igen! Bara vinka så att jag vet att du är här. Jag ska veva med en vimpel! Den här killen jag pratade om, han skrev brev till mig, textade i rött blått grönt om vartannat, varje rad en ny färg. Tricolor. Jag blev lite rädd för intensiteten, och Edith Södergrancitaten.