tisdag
jan262016

Today I'm a Bird

Lovisa Burfitts text på f d favoritmuggarna med illustrationer. Sen 24 december muggarna med text Djurens rätt. <3 Med illustrationer! Ny blus idag, en blus. När hade jag på mig en blus senast. Med illustrationer av fåglar. Och en tisha, herr, lång med långa ärmar, S, med inte illustrationer men text. På ryggen: Are you ready to time travel? På ärmarna: paranormal. Smutsigt brun, svart text. Space Lady, Lévitation. Apropå fredag. 
 
Daniels och min! <3 Omron Walking Style III, från stegräknare.se. Träning i morse, skivstång med Victoria kl 7. Hämtade reserverad film på Hornstulls bibliotek, Sara Broos dokumentär med Lars Lerin & Junior, Manoel Marques. Bibliotekarien "Åh, den är så fin!" Jag "Ja! Verkligen. Jag har sett den en gång.". Tycker om Vänligen Lars Lerin. Broos film i helgen (Titta, inte kolla.. apropå workshop med Henrik i onsdags. Mera. Kolla kommer från kollationera. Inte då, eftersom. Säger Henrik. Hellre tre eftersom i rad än ett då och två eftersom.). Och apropå konst, Jenna och Gunnel har varit i Wien och sett Munch och Klimt och lyssnat på filharmonikerna. Wien, jag vill till Freud Museum i London. Åt precis: risgrynsgröt med kanel, råsocker och mjölk. Kokade tio portioner igår, högst två (!) kvar. Pukka Licorice & Cinnamon. Great Earth Calcium/ Magnesium, Holistic vitamin D3 5000IE. Surdegsbröd med matjessill. Tre Cantuccini (mandel). 1.0 mil med Arthur Rubinstein i lurarna.
 

måndag
jan252016

Virginia, Madeleine, Klara, Sophia, Lovisa

Växjö tisdag till fredag. Klara, Sophia och jag är grupp Virginia Woolf. Vi skulle namnge efter en författare och jag föreslog Virginia. Opponering miniuppsats och introduktion pedagogik.
 
Ca 1.2 mil varje dag, gick från hotellet och tillbaka. Glenn Gould plays Richard Strauss i julklappslurarna. 

Linnéuniversitetet. 

Minus 16 grader.

Teleborgs slott, tornet! Vi tänkte luncha där i fredags men hann inte.

Enoch Arden Opus 38: A Melodrama for Piano after Alfred Lord Tennyson.

King of India, tredje gången i onsdags. Vegetarisk Thali! Andreas och jag pratade mest om öl och hans mormor. 

Frukost ett onsdag.

Två.

Tre. Upptäckte croissanterna först i fredags! Sophia och jag bor (jämt) på Stadshotellet. 

Lunch fredag. Grönsaksbakad hoki med citronsmörsås och potatismos.

Torsdag. Rödbetsrisotto med rostad zucchini, solroskärnor och krutonger.  

Onsdag. Rucola- och basilikasvängd linguine med skogssvamps- och färskostsås.

Tisdag! Nasigoreng med stekt ägg och chilidipp.
 
Domkyrkan. 
  

Teleborgs slott långt där borta. 

söndag
jan172016

soppa, pizza, Simone de Beauvoir och Loviseberg

Det kändes som vår idag! Ljuset. 

Loviseberg råsaft apelsin kiwi ingefära, havregrynsgröt med havremjölk (Daniel) mjölk (jag) krossat linfrö chiafrön kanel råsocker, surdegsbröd, matjessill, Clipper te Rise & Shine (Daniel) Pukka te licorice & cinnamon (jag), kaffe (jag).  

Igår lagade vi den här lyxiga soppan (igen). Tio portioner! Vi räknade idag (fixade portionsförpackningar att frysa in). Bor ju numera med största kastrullen. Potatis, morötter, blomkål, palsternacka, fänkål, kålrot, rotselleri, purjolök, sojachorizo, liquid smoke, soja, salt, peppar, lagerblad. Till soppan: The Porterhouse Brewing co Plain Porter. När Daniel lagade soppa och jag bakade kaka drack vi Poppels Russian Imperial Stout. Jättegod. Katarina den storas och det ryska hovets favorit, googlade fram ("denna ölstil", denna ölstil?)

Linda Lomelinos Swedish Chocolate Cake (igen) med havre-vaniljsås. 

Frukost lördag. Blodapelsin, matjessill, surdegsbröd, yoghurt med krossat linfrö, chiafrön, müsli, fikon, kanel och råsocker.
 
Hämtpizza! Första gången. Senast jag handlade pizza på Nynäsvägen var med Henrik och Frida, sommaren 2009 när de hjälpte mig tömma källarförråd på Robert Almströmsgatan. Vi stannade vid Tomatis, och åt pizza hos Henrik. Med banan gurry och jordnötter om jag inte minns fel. Och så tittade vi på Usain, som slog rekord igen. I bladet vi fick med står det "Vi har Stockholms största pizzor", och sannerligen. Diameter ungefär som spisen. Vi åt Napoli och Tomatis. Och drack ett rött vin till, Barolo Fontanafredda 2011. Daniel hittar! <3 Vi hade båda Simone de Beauvoir, En familjeflickas memoarer del I på bevakning. Jag har läst den tidigare, alla delar, minns inte hur många det var. Tränade förut! Med Sylvia. Skivstång, Skrapan. Bra! Imorgon kanske vi ses igen, Skanstull kl 12, får se. I fredags provade jag ju EDM. Nu börjar jag läsa Albertine Sarrazin, Astragal.

fredag
jan152016

Alldeles nyss

Nix. Inte lunch med Jossan, hon är sjuk. Bestämde mig ändå för att promenera, halsduk inclusive. Minus 13 grader. Men jag kom bara till Gullmarsplan, frös om ansiktet! Säger man fryser om ansiktet. The Knife, Silent Shout. T-bana hem och lunch: Le Classic, panerat. Går ju att variera i det oändliga. Jag jag jag. Var är min blå mössa med silvertrådar? Jag har så många drömmar i huvudet. Först ska jag läsa (extraelement på), sen iväg och träna. 
  
Fullkornsspaghetti, spenat, panerat (alaska pollock), chili, vitlök, ingefära, cashewnötter, svartpeppar, curry, sweet chilisås, srirachasås. Grejt. 

fredag
jan152016

Drömfångare

Funderade på en promenad innan lunchen men nu är det minus 18 grader. Tänkte the Knife, Silent Shout. Igår hade jag paltat på mig: strumpor långkallingar träningsbrallor linne långt linne hoodie stickad tröja supervarm jacka som är rätt lång mössa salomon på fötter (übervarma, från 2009 tror jag.. lagade med Karlssons klister) vantar som tål minus 30 grader (överdrift). Ingen halsduk. Daniel "gud!". Det är jag och Usain, inget underhudsfett. 7 % eller var det 8? Åh, tänkte på Filippa och att "mula pasta", på julafton. Efter ett träningspass. Drömde om Adnan och Sylvia i natt, vaknade mitt i. Steg upp, skrev ned. Nu tänker jag på statistik. Fredag. Vegolunch, dans, vi. <3 

Kl. 9.12.

Pedagogik och Lärande I. Om David Bowie i BON.

torsdag
jan142016

Vladimir Sofronitzky spelar Alexandr Skrjabin

Vladimr Petrl. Nej, jag skämtar bara. Minus 14 grader och ändå har jag gått 1.1 mil, hämtade precis ett Adlibrispaket. Tofflar runt i jazzbalettinneskor och dricker Pukka Star Anise & Cinnamon. Livet är skönt. Sophia och jag blev klara med vår uppsats igår och nu är det softa över helgen. Jossan och jag ska luncha imorgon, på Gro. Foto på tallrikar gissar jag. På bordet förutom vårens kurslitteratur Unica Zürn Mörk vår & Jasminmannen och Ika Johannesson Jon Jefferson Klingberg Blod Eld Död. Skivstång förut, promenerade över bron dit. Och imorgon ska jag prova ett av vårens nya pass: EDM. Herregud, vem skriver. Jämt frågan. Sen kommer Daniel! <3 Vladimir Sofronitzky och det är hjärtskärande. Vinter snö vitt kallt Clas Ohlsons termostrumpor eller som nu i jazzbalett

Förut. Lidls surdegsbröd med Monki mandelsmör och yoghurt med müsli (bl a med rostade chiliflake-cashewnötter i honung från glöggfesten i december; allt klibbade ihop i en enda jättestor cashewnöthög så man fick bända och försöka få loss), krossat linfrö, chiafrön, kanel, råsocker och fikon. Inte på bild: en tysk pepparkaka. 

Risgrynsgröt (imorgon blir det mera, kokar tolv portioner åt gången), bröd från Finska butiken i Hötorgshallen, Loviseberg råsaft apelsin ananas mynta, julmarmelad från Tehuset Java

Hittade en kikärtskaka från glöggen i kylen, osyrat bröd och rågkaka från Finska butiken, västerbottenost, julmarmeladen igen. Risgrynsgröt! Kanel! Råsocker! 

Alexandr Skrjabin wikipedia: En rysk tonsättare och pianist som utvecklade ett mycket lyriskt och känsligt tonspråk. Läste Unica Zürn första gången kanske 2006 tack vare Sara Stridsberg. 

fredag
aug152014

Hagaparken 

 
Vasuma Cottonmouth Tortoise från 2008. Snyggt att det blev en nästan horisontal linje rött i ovankant.
Jag läste om Hagaparken på stortavlorna som är utplacerade här och där, sedan 1995 är Hagaparken Nationalstadspark. (Röd solhatt). Astigmatism är min ism. I sommar: Selma Lagerlöfs En herrgårdssägen, Christopher Isherwood Farväl till Berlin i i nyöversättning av Leif Janzon och med eftervård av Lotta Lundberg, och Agneta Rahikainens biografi över Edith Södergran. Ett sammanfattande ord är s...r. Explicit. Efterord ska det vara. Robin Williams! Döda poeters sällskap. Stellan Skarsgård i DN "hans hjärna gick på högvarv". Apropå Stellan, när vi skulle kolla film en kväll hos Graza och försökte hitta en engelsk som inte var dubbad till polska utan med undertext; vem dyker upp i varenda om inte Stellan; än som medeltida trollgubbe, än som rysk bov (det sista hittade jag på, minns inte eller snarare; lade inte på minnet). Har gett mig på Knausgårds trea igen. Strandade runt sidan trettio sist, har börjat om. Graza älskade de svenska böckerna, jag pratade mycket gott om hans etta och tvåa, har beställt dem till henne... Och nu tycker jag mest om den här (tack Graza!).

        

Hans överciviliserade, dekorativa och fint tecknade örnprofil gav honom en apparition likt en fågel på ett kinesiskt broderi. Han var mild, liksom undflyende, men ändå märkligt kraftfull, statuariskt kraftfull som en snidad figur i en helgedom. Jag lade återigen märke till hans vackra engelska, och de siratliga handrörelserna, när han visade mig ett Buddhahuvud av sandsten från 1100-talets Khmerrike, placerat över hans säng: "det vakar över min slummer". På den låga vita bokhyllan stod små grekiska och siamesiska och indonesiska statyetter och byster av sten; de flesta hemförda av Bernhard från hans resor. Bland volymerna av Kunstgeschichte, fotoreproduktioner och monografier om skulptur och antikviteter, noterade jag Vachells The Hill och Lenins Vad bör göras? Lägenheten kunde lika gärna ha legat långt ut på landet; det hördes inte ett ljud utifrån. En stadig, förklädesprydd hushållerska serverade middagen. Jag fick soppa, fisk, en kotlett och mellanrätter; Bernhard drack mjölk, åt enbart tomater och skorpor.

onsdag
jan022013

encore un jour

Innan jag gick hemifrån i dag.
Jag har varit på IntervallFlex.
Nu ska jag baka morotsmuffins.
 

Page 1 ... 2 3 4 5 6