fredag
jul012016

Mera sommar

Läser, Sylvia Plath och Björn af Kleen. Petra och jag skulle ätit indiskt, på söndag istället! Daniel är på aw. 

Peter har tagit fram rågolvet, slipat och hårdvaxat och det blev fint som senast. Josefine kanske ska göra om sitt kök, kanske med Peters hjälp. Han renoverade hos Karin och sen Karin och Kalle, och hos Charlotte. Så här blev det på Robert Almströmsgatan. Bodde hos mina snälla grannar Filippa och Joris dörren bredvid nästan en månad och passade Spöket aka Spoky när de dök på Bali.  

Efter golvet, böcker i hallen. Fint, vi tycker båda om böckerna i högar. <3 Fotot är på Gunnel! När jag hade stickateljé och Lovapril. Mode. Jag gick tre år på ESMOD Paris. Och bodde på Fondation Suisse, schweiziska studenthemmet i Cité Universitaire i två år, och tredje året i japanska studenthemmet. Jag sålde mina handstickande (stickmaskin) kläder bl a hos Mrs H. Är ju INTJ, jag saknade för mycket. Och kläder, behöver världen mer kläder? Kom fram till ett nej. När jag slutade sticka började jag gå långt med kameran, och träna. Att fotografera är så direkt, frihet efter åren i ateljén. 2009 gick jag 5.2 mil/snitt i 39 dagar och vann Sveriges största gångtävling. Och så gick jag i psykoanalys, 2006 till 2010. Promenerade till mottagningen på söder och hem, över Västerbron. I två och ett halvt år av tiden fem dagar i veckan. Varje morgon, 45 minuter. Nu läser jag alltså det Biblioteks- och informationsvetenskapliga programmet vid Linnéuniversitetet, halvfart distans. Vi är flera i Stockholm; Randi, Sophia, Elena, Elvir och jag. Fjärde terminen i höst. Litteratur, pedagogik, digital kompetens, MIK/informationskompetens, Dewey decimalklassifikation, biblioteks- och informationsvetenskaplig metod, kultur och samhälle. Biblioteket som plats, som pedagogisk funktion. 

Mikael Olsson fotograferade, vi var vid Saltsjöbadens friluftsbad. Funderar på att läsa om Edward Butscher Sylvia Plath: Method and Madness. Här, från 1976. Gunnel, Jenna och Turid Rut kommer på grill.

Första hämtmaten vi åt var från Elefantpojken. Här är första på furugolv, från Elefantpojken. <3 Chablis Domaine Thierry Mothe 2014.

Gelato al Limone di Sicilia Gelato alla zabaione Gelato al pistacchio di Sicilia Gelato al gusto di Crema Fiorentina. Lllidl. Daniels favorit citron min florentisk kräm.

Utsikt hos Daniel! <3 Jag bodde hos Daniel, Joel och Luna när Peter fixade med golvet. 
I onsdags åt Josefine och jag på Nem Nem Quan. 9 augusti är vi bjudna på middag hos henne på Krukmakargatan. Tofu!

Glass och pannkaka.

Helt fantastiska tacoröror! Heter det tacos eller tapas? Vi tänkte fredagstacos. Chili paprika lök mango selleri, svarta bönor, avocado, majschips. Tommasi Bacirosa Appassionnato.
 Albumutgåvor och bok. Daniels Katatonias facebook. Förrförra helgen spelade de i Clisson, Frankrike på Hellfest och imorgon far de till Finland för Tuska. 

Vi åt på Indira. Vegetarisk balti peshwari naan pickles.  

Gojo Fasika. När Peter skulle börja med golvet fanns bara det här att äta på. 
 Igår skivstång 17.30 Sveavägen. På söndag med Silvia. Hon kommer såklart! Och Petra, Luna, Joel och Josefine.